Boliglånsrentene stiger: «Nesten alle prosjektene våre har gått ned»

Mindre eiendomslån. Dette er oppdagelsen av meglere og banker de siste månedene. Årsaken: høye renter (rundt 2%), energikrisen og generell inflasjon som forstyrrer budsjettene, men også egenskaper med ugunstige PEB-er som du ikke finner noen å ta.

«Nesten alle prosjektene våre har mislyktes.» For Julie (antatt fornavn) er det klart at høyere renter hindrer henne i å kjøpe i dag. For noen måneder siden håpet hun å få låne 300 000 euro til en overkommelig rente. Men tilbake til banken nylig: «Ta 1% rente. Det var 2,41 prosent. For å få et lån på 250 000, eller 50 000 euro mindre, måtte vi betale tilbake omtrent det samme beløpet. Hun forklarer i BEL RTL-mikrofonen.

«Folk ønsker å konsolidere kredittene sine»

Dette er ikke den eneste aktuelle hindringen. Bernard Kibini, sjeføkonom ved CBC forklarer: «På den annen side får eiendommer med lavere PEB mindre oppmerksomhet. I dag har vi færre eiendommer tilgjengelig i eiendomsmarkedet. Den andre årsaken er fallende kjøpekraft og økende energiregninger.

Alle disse hindringene påvirker kredittsøknader. Det er 20 % mindre ifølge Pierre Gergi. Denne boliglånsmegleren har nå flere forespørsler: «Folk ønsker å konsolidere kredittene sine for å lette den månedlige byrden. Uunngåelig vil det ta lengre tid. Det folk ser etter er det som kommer ut av lommene deres nå.»
Kunder bestemmer seg for å betale et lavere beløp hver måned, samtidig som de forlenger løpetiden på lånet.

READ  Et pilotprosjekt i den første butikken som, hvis vellykket, kan utvides til andre supermarkeder! (bilde)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *