Bør vi stikke av fra den overprisede og mangelfulle iPad 2022? “Apple tok en dårlig beslutning”

Den viktigste snublesteinen? Unektelig disse prisene (veldig) seriøst revidert oppover. Den amerikanske kolossen går ikke av veien med et overskudd på €200 (+51,41%) sammenlignet med de to foregående generasjonene.

  • Oktober 2022, lansering av den grunnleggende iPad (10. generasjon), fra €589.
  • September 2021, lansering av den grunnleggende iPad (9. generasjon), fra €389.
  • September 2020, lansering av den grunnleggende iPad (8. generasjon), fra €389.

iPad er ikke lenger en tapsleder

Det er sant at iPad 2022 er basert på en større skjerm (10,9 tommer) enn iPad 2021 og 2020 (10,2 tommer). Inflasjon og euroens fall mot dollar må også tas i betraktning. Men disse argumentene virker åpenbart utilstrekkelige til å rettferdiggjøre en slik eksplosjon av regninger.

Utover prisene, «var det mer strategien til utvalget som overrasket meg», analyserer Jérôme Keinborg, grunnlegger av Nowtech YouTube-kanal. «For Apple hadde iPad på inngangsnivå vært en tapsleder i noen generasjoner, spesielt tillatt de uten iPhone eller Mac å få fotfeste i økosystemet. Nå skal iPad 10 være iPad på startnivå, og Apple gir den bort for nesten $600. Ja, det er et problem. »

«Når jeg sier at iPad 10 er for dyr, er det spesifikt i enkelte land», fortsetter eksperten. «Apple brukte inflasjon og euroens fall på en radikal og til og med forventningsfull måte i visse territorier. Denne politikken sjokkerer meg. Andre merker har valgt å dempe denne prisøkningen litt ved å kutte marginen. Apple har valgt, og jeg er ikke overrasket, å ikke ofre marginen sin, men kundebasen. Det er det tristeste med denne iPad 10. Det er en utmerket gateway som nettopp har blitt stengt for de som ville inn i Apples økosystem. »

READ  Vippede tårn og granatkaster tilbake, Klombos i Fortnite, her er oppdatering 19.10

En brukt iPad i stedet for en ny

«På YouTube-kanalen vår anbefaler vi ikke kjøp av den nye iPad 10, og heller ikke den av iPad 9», sier Jérôme Keinborg. «Hvis du vil ha en enkel iPad, se Netflix, gjøre litt kontorarbeid hjemme, for barna å tegne, anbefaler vi deg å se brukt. Enten det er en brukt iPad 9 eller en brukt iPad Air, til og med forrige generasjon. »

+ I denne videoen tok «Apple en dårlig beslutning», sier Jérôme Keinborg, grunnlegger av Nowtech-kanalen.

+ €60 for iPad 2021

For en gangs skyld beholder Apple forrige generasjon iPad i katalogen. Problemet, og størrelsen, er den offisielle prisen som er revidert oppover. Lansert fra €389 i september 2021, selges 9. generasjons iPad nå fra €439 på Apples nettsted. Det representerer en økning på €60 (+15,42%). I butikk vil den nye offisielle prisen være uunngåelig så snart det gamle lageret er tomt.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *