Boris Johnson erklærer England «Sinobil med entusiasme» som Woos China | Boris Johnson

Storbritannia søker å styrke sine økonomiske og handelsmessige bånd med Kina Boris Johnson Han sa at han var «entusiastisk synoptisk» og var fast bestemt på å forbedre forholdet «til tross for sporadiske politiske vanskeligheter.»

Statsministerens kommentarer i Downing Street-kretsen med kinesiske virksomheter kan irritere de i hans konservative parti, som ønsker at regjeringen skal ta en strengere linje om Beijings menneskerettighetsbrudd.

Johnson indikerte også at han ønsker å gjenoppta formelle handelssamtaler mellom de to landene ved å aktivere den økonomiske og finansielle dialogen, den årlige dialogen mellom de to landene og den felles handels- og økonomiske kommisjonen Kina-Storbritannia (JEDCO). De to ble suspendert som svar på Kinas angrep på sivile rettigheter i den tidligere britiske kolonien Hong Kong

Downing Street Roundtable ble avholdt 12. februar for å markere det nye månåret, og noen virksomheter var veldig aktive. Kina Som den Hong Kong-baserte eiendoms- og investeringskonsernet Swire Group og Tenacity.

Johnsons entusiasme for å gjenopprette handelsbånd med Kina kommer når menneskerettighetskampanjer krever en ny tilnærming og kritiserer USA for å fremheve EU med sin investeringsavtale med Kina i desember.

Storbritannia suspenderte de fleste formelle økonomiske samtalene med Kina i fjor i protest mot Beijings innføring av nye undertrykkende lover i Hong Kong.

Downing Street vil ikke kommentere Johnsons uttalelser i detalj, men sa at hans syn på Kina er godt kjent. Den la til at det ennå ikke er satt noen dato for Jetco eller gjenopptakelse av økonomisk og finansiell dialog.

Lords and Commons vil stemme om den mangeårige saken om de britiske domstolene skal gis en rolle i å gi råd om parlamentet om folkemord foregår i et land som ligner folkemordet på uiguriske muslimer i Kinas Xinjiang-provins.

READ  Israel-Gaza-krigen: Drivstoffmangel vil stoppe humanitære operasjoner i Gaza innen 48 timer, sier FN

En tverrpolitisk koalisjon av kolleger har to ganger lagt inn handelsregningen for de britiske domstolene, hver gang med stort flertall, men endringen ble avvist to ganger av et knapt flertall av parlamentsmedlemmene. På tirsdag må kollegaene bestemme om de skal trykke på saken en tredje gang.

Ved å avvise folkemordendringen sa ministerne gjentatte ganger til Commons at det ikke var noen umiddelbar mulighet for Storbritannia å undertegne nye handels- eller økonomiske avtaler med Kina, og at ministrene ville signere slike avtaler hvis det var bevis for alvorlige menneskerettighetsbrudd. , uten at High Court trenger å ta foreløpige avgjørelser om eksistensen av folkemord.

Johnsons sirkulære kommentarer antyder at han er klar til å signere nye investerings- og markedsadgangsavtaler med Kina.

Luke de Pulford, en av arrangørene av folkemordendringen, sa: “Samtidig உய்குர்கள் Tvunget prevensjon, barna deres blir hjernevasket og titusenvis er slaver, og Storbritannia bøyer seg bakover for å få kinesisk handel. Hvor ille var ting før Boris Johnson skjønte at denne typen ting håndhever Xi Jinpings brutale styre? ”

Office for National Statistics viser at Storbritannia importerte flere varer fra Kina (11 milliarder dollar) i andre kvartal 2020 enn noen annen handelspartner. Det utgjorde den største andelen av Kinas import av britiske varer. Importen fra Storbritannia fra Kina økte fra 8,6 prosent i første kvartal 2020 til 13,4 prosent i andre kvartal 2020.

Mellom å søke å endre europeiske markeder og å presentere seg som en styrke for det gode i en verden som står for menneskerettigheter, er det spenninger over hele regjeringen over hvor man skal balansere politikken mot Kina etter Brexit. Noen hevder at Storbritannia kan utfordre Beijing uten å engasjere seg i den handels- og diplomatiske krigen som har brutt ut mellom Kina og Australia.

READ  Hellas: Minst 32 døde og 85 skadde etter at to tog frontkolliderte.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *