Boris Johnsons siste nyheter: Liveoppdateringer etter hvert som økonomien «blir verre»

Boris Johnson forsvarer en tur til Bristol Vaccine Center

Rishi Sunak advarte om at den britiske økonomien «vil bli verre før den blir bedre» ettersom den siste runden med koronavirusrestriksjoner vil føre til flere tap av arbeidsplasser og vanskeligheter for bedrifter.

«Selv med den betydelige økonomiske støtten vi har gitt, har mer enn 800 000 mennesker mistet jobben siden februar,» sa kansleren til parlamentsmedlemmene mens de presenterte nylige regjeringens støttetiltak i Underhuset, og mens de nye nasjonale restriksjonene var nødvendige for å kontrollere spredningen av viruset, ville de ha stor økonomisk innvirkning. annet «.

I mellomtiden skulle utenriksminister Dominic Raab avdekke en rekke tiltak i Underhuset senere i dag som svar på bekymringer om britisk medvirkning til påståtte menneskerettighetsbrudd i Kina. Utenriksministeren forventes å målrette import av produkter relatert til tvangsarbeid fra den muslimske uiguriske minoriteten i Kina.

1610447860

Jack Monroe deler mer sjokkerende gratis skolematmåltider

Matskribenten Jack Monroe, som tidligere stolte på matbankene for å mate familien sin, har lagt ut flere bilder av gratis skolematpakker som foreldrene delte med henne.

Kampanjen mot fattigdom indikerte også at maten som ble levert, ikke oppfyller regjeringens krav til skolelunsj, som fastsatte minimumsdoser hver dag fra hver store matgruppe og trådte i kraft i 2015.

Liam James12. jan 2021 10:37

1610446764

Regjeringen kritiserte gratis skolemåltidspakker for «aggressivt magert»

Regjeringen står overfor et økende press om gratis skolematpakker som deles ut til familier over hele landet.

Full historie fra korrespondenten vår Tom Batchelor:

Liam James12. januar 2021 10:19

1610446066

Daglig uavhengig animasjon

()

Liam James12. januar 2021 10:07

1610445536

Velkommen til Brexit, sir

Grensetjenestemenn har konfiskert smørbrød og andre matvarer fra sjåfører som ankommer Nederland fra Storbritannia etter Brexit, Adam Forrest Report.

Et nederlandsk TV-klipp viste en sjåfør som tok svinekjøttbrødene sine av grensetjenestemenn ved ankomst – med en grensevakt som spøkende sa «Velkommen til Brexit, sir.»

Han overhørte en av sjåførene komme seg fra fergen fra Storbritannia med svinekjøttbrød innpakket i folie mens han ba til grensevaktene: «Kan du ta kjøttet og gi meg brød?»

Tjenestemannen svarte: «Nei, alt blir konfiskert – velkommen til Brexit, sir. Jeg beklager.»

Les hele rapporten her:

Liam James12. jan 2021 09:58

1610444739

Ministeren sier at regjeringen er avhengig av «sunn fornuft» etter å ha kritisert Boris Johnson

Politisekretær Kate Malthouse tok turen i morges og stilte spørsmål på BBC, ITV og Radio Times om Boris Johnsons innenlandsreise tilsynelatende syv miles hjemmefra.

På spørsmål om BBCs frokostprogram om den syv kilometer lange reisen kan betraktes som «lokal», svarte Mr. Malthus: «Det kommer an på hvor du er. Åpenbart vil syv miles være lokale i forskjellige områder og til forskjellige tider.»

«Jeg forstår at dette er et slags skotsk eggøyeblikk hvor folk ser etter smutthull og problemer i loven. Dessverre kan vi ikke legitimere enhver dynamikk i menneskelig eksistens.»

På ITV-er God morgen StorbritanniaMinisteren, som også tjenestegjorde under Boris Johnson da han var borgermester i London, sa at regjeringen stolte på folk av «sunn fornuft» når de fulgte lockdown-regler.

Malthus fortalte ITV at å drikke pulverkaffe mens du er ute etter trening er «legitimt»

(ITV)

Liam James12. jan 2021 09:45

1610443153

MSPs undersøkte Nicola Sturgeon angående Salmonds henvendelse

En gruppe MSP-er har bedt nestleder Nicola Sturgeon om å undersøke om Skottlands første minister ikke har avslørt informasjon om påstander om seksuell forseelse mot sin forgjenger Alex Salmond.

Salmond hevdet at fru Sturgeon brøt ministerloven ved å villede parlamentet da hun fikk vite om påstandene om seksuell trakassering mot ham.

Fire medlemmer av komiteen som undersøkte den skotske regjeringens håndtering av beskyldningene, skrev til John Sweeney, visestatsminister, og sa at Salmonds påstand ville bety at fru Sturgeon villedet parlamentet ved flere anledninger hvis det ble bevist riktig.

Da hun utfordret sin versjon av hendelsene på en pressekonferanse mandag, sa Sturgeon: «Jeg anser ikke at jeg villedet parlamentet, men selvfølgelig er dette noe andre vurderer etter.»

Det påstås at stør var klar over påstandene om seksuell trakassering mot Salmond tidligere enn hun innrømmer

(PA)

Liam James12. jan 2021 09:19

1610442139

Regjeringen etterforsker gratis skolemåltider «Helt utilstrekkelig»

Barnas sekretær Vicki Ford har lovet en etterforskning etter å ha delt bilder av noen gratis skolematpakker på nettet.

Ap-leder Sir Keir Starmer, sammen med sin stedfortreder, Angela Rayner, ba regjeringen om å avklare hvor pengene til ordningen skulle.

Liam James12. jan 2021 09:02

1610440846

Raab planlegger å slå ned på uighurrelatert import

Dominic Raab kommer til å kunngjøre nye tiltak rettet mot import relatert til tvangsarbeid fra uiguriske muslimer i Kinas Xianjiang-provins.

Tiltak som statssekretæren forventes å avsløre når han vises i Underhuset senere i dag inkluderer en utvidelse av den moderne slaveriloven, nye standarder som krever at selskaper skal sikre at forsyningskjeden deres er fri for tvangsarbeid og tunge bøter for de som ikke overholder.

Ministrene ønsker angivelig også å innføre strengere eksportkontroller på varer og teknologi som kan hjelpe til med å slå til i Kina.

Liam James12. jan 2021 08:40

1610439926

Sunak sier at økonomien vil «bli verre før den blir bedre»

Kansler Rishi Sunak har advart om at den britiske økonomien vil lide mer til tross for håpet fra ankomsten av koronavirusvaksiner.

Sunak sa til parlamentsmedlemmer om den siste runden med tiltak fra regjeringen på mandag og sa: «Selv med den betydelige økonomiske støtten vi har gitt, har over 800 000 mennesker mistet jobben siden februar. Selv om det er nødvendig med nye nasjonale restriksjoner for å kontrollere spredningen av viruset, vil de ha en økonomisk innvirkning. Nok en flott.

«Vi bør forvente at økonomien blir verre før den blir bedre.»

«Dessverre har vi ikke og vil ikke være i stand til å redde hver jobb og hver jobb,» sa konsulenten mens han forsvarte regjeringens oversikt over økonomisk støtte gjennom hele pandemien.

Kansleren forsvarte regjeringens økonomiske støttetiltak

(Reuters)

Liam James12. jan 2021 08:25

1610439265

God morgen og velkommen Den uavhengige Direkte dekning av hendelser i Westminster og utover i dag

Liam James12. jan 2021 08:14

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *