Boris minnet døren til «vidåpent» – «åpent mål!» For lukrativ fiskeavtale med Norge. | Storbritannia | Nyheter

Fiske har vært et sentralt trekk ved de nå utvidede samtaleforhandlingene om Brexit etter at Boris Johnson og EU-kommisjonens president Ursula van der Leyn ikke klarte å oppnå en avtale i ansikt til ansikt-samtaler i går kveld. Men UK Fisheries, en ledende aktør i Storbritannias Nordsjøflåte, sa at regjeringen burde bevege seg mot en ytterligere avtale med nordmenn uavhengig av resultatet av de nylig utvidede Brexit-samtalene.

Storbritannia har allerede signert en fiskeriavtale med Norge, der de to landene skal holde årlige samtaler om tilgang til vann og kvoter.

Tjenestemenn sa at avtalen om fiskeristruktur som ble nådd i september, viser et felles ønske om å samarbeide som uavhengige kyststater og søke effektiv og bærekraftig forvaltning av fiskeriene.

Avtalen inneholder de samme prinsippene som Storbritannia krevde i Brexit-samtalene med Brussel – en strukturell avtale som gjenspeiler Storbritannias og Norges rettigheter i henhold til folkeretten.

Skrogbasert UK Fisheries oppfordrer nå regjeringen til å bruke denne strukturen som grunnlag for en fremtidig langsiktig kontrakt.

En talsmann sa: “Døren til en avtale med Norge er vidåpent, noe som vil redde Storbritannias fjerne vannflåte, og nordmennene må være mer mottakelige.

“Når Storbritannia forlater EU, vil Norge kunne returnere tildelingen til Arctic Code, som vi for tiden har i den norske økonomiske sonen, til oss. De vil faktisk bli tvunget til å gjøre det i henhold til folkeretten.

– I mellomtiden ønsker norske fartøyer å fiske i Storbritannias eksklusive økonomiske sone og kan fortsette å gi dem tilgang på en rettferdig, balansert og logisk måte.

“Faktisk vil effektive forhandlinger bety et bedre resultat for Storbritannia enn vi allerede har, med oppbevaring eller tillegg av verdifulle arktiske indeksressurser som er avhengige av Storbritannias langdistansefart.

READ  Koseleker, vesker og relaterte gjenstander: Maïté utviklet en ekte lidenskap for denne Disney-karakteren ... helt til hun fikk den tatovert på kroppen.

«Dette er et åpent mål – vi får det.»

Les mer: Brexit Live: European Leaders Make Last Last Second Change in Dinner Plan

Det har blitt etterlyst en ytterligere avtale med Norge, mens en annen senior sa at fiskeindustrien ikke er bekymret for en avtale Brexit.

Mike Park, administrerende direktør i Scottish White Fish Producers Association, sa at en slik situasjon ville åpne for fiskere å få tilgang til flere andeler i reguleringsbestander.

Mr Park sa at Storbritannia ville gå over til å forhandle som en uavhengig kyststat, noe som ikke ville endre sektorens sjanser for å få gode vilkår, men var enig i at det kunne forårsake logistiske problemer for produsenter som sender fisk og skalldyr til kontinentet uten noen avtale. .

Han sa at unionen ønsket en god del for fiskeriene innenfor en bredere avtale med EU, men hvis Storbritannia ikke hadde noen avtale, ville det begynne å forhandle hvert år og få flere aksjer fra alliansen.

Han sa: ”Når det gjelder de større fartøyene som kan dra nytte av den større andelen av den regulerte bestanden, vil vi umiddelbart gå til kyststatens forhandlinger der andre kan forhandle om en større andel av bestanden basert på tilgang til vann, så ingen endring i hva indeksen din, din hyse og andre aksjer betyr for fiskeindustrien Nei.

”Når det gjelder disse store skipene, har vi ingen bekymringer fordi vi tror vi kan søke en god avtale gjennom Avenue, som er en internasjonal protokoll.

«I så måte er ingen kontrakt verre enn å få en kontrakt gjennom en fiskeristrukturkontrakt.»

READ  Å gjenoppfinne 'Margaret - Queen of the North' er fantastisk for Tyskland

Ikke gå glipp
Er det ingen avtale for Brexit UK?[ANALYSIS]
EU behandler andre fiskeriland rettferdig, men Brexit ligner Storbritannias Baria[COMMENT]
Opprørte franske fiskere var klare til å risikere sitt levebrød i Brexit-pengespill[SPOTLIGHT]

Park sa at etterspørselen etter britiske produkter ville øke hvis EU-fiskere fikk fange mindre i Storbritannias farvann, så foreningen hadde ingen umiddelbare bekymringer for avgifter.

Han sa: “Det vi ønsker er en god del for fiskeriene innenfor en bredere avtale med EU.

«Det er i alles interesse å få en kontrakt på vilkår som er gunstige for fiskeriet, men å ikke få en avtale vil ikke endre den skotske fiskerinæringen i unåde fordi vi vil begynne å forhandle som en kyststat med alle makter vi gir deg.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *