Brann Notre Dame: Katedralens spir skal bygges om med 200 år gamle eik fra kongeskogen | Utenriksnyheter

Trespiralen til Notre Dame-katedralen bygges om med hundre år gamle eiketrær kuttet fra en tidligere kongeskog – nesten to år etter at den ble ødelagt av brann.

Blybelagt spir, som har definert sentrum i mer enn 150 år Paris Skyline, fortært av brann i april 2019, kollapset gjennom et steinbygget tak og forårsaket tårer og gasser fra tilskuere.

President Emmanuel Macron I fjor sommer ble det kunngjort at spiret på 96 meter (315 fot) skulle bygges om som designet av Eugene Violet-Le-Duck på 1800-tallet, og begynte å jakte på de 1000 eikene som trengs for å bygge rammen av spiret og katedralens transept.

Bilde:
Et antenneskudd viser brannskaden i Notre Dame-katedralen. Bilde: Kigarama.ru via Associated Press

Tidligere i år ble de riktige trærne identifisert i Domain de Pierce nær Le Mans. De skal alle kappes innen utgangen av mars, og treet skal ha høy luftfuktighet.

Aymeric Albert, kommersiell direktør for den franske skogbrukskommisjonen, beskrev den 200 år gamle eikestammen som “eksepsjonell”.

Skaftet var stort nok til å støtte en bjelke som var 18 meter lang, som ville bære tyngden på spiret, og han la til: “Det er helt rett og uten indre feil.”

Stammene, som hver er verdt omtrent 15 000 euro (812 850), blir tørket i 12 til 18 måneder før de blir kuttet i form.

Det opprinnelige taket på katedralen hadde flere eikebjelker, som ble kalt “La Forte” (skog).

Albert sa at de utvalgte koffertene fra jungelen var den “perfekte enden” fra to århundrer med effektivt arbeid, som tidligere hadde gitt tømmer til den franske marinen.

READ  Riyadh-missilangrep: Stort krigsskip eksploderer over Saudi-hovedstaden | Verden | Nyheter

“Nå skal vi ta imot en ny generasjon eik som vil skape den samme skogen som vi ser i dag om 200 år,” sa han.

Det offentlige organet som var ansvarlig for restaureringen av Notre-Dame ble forsikret Gjenopprett katedralen til sin opprinnelige gotiske design Det var før brannen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *