Brannfare tvinger Mercedes til å tilbakekalle hundretusenvis av biler

Bilene som er berørt er modellene GLE/GLS, C-Klasse, E-Klasse, G-Klasse, S-Klasse, GLC og CLS. Selskapet sa at enhver lekkasje i dieselmotorer kan føre til brann. Ifølge Handelsblatt og Bild vil rundt 800.000 kjøretøy bli berørt, men selskapet ønsket ikke å bekrefte dette tallet.

Belgisk talsperson for merket, Sebastian van den Mortel, bekrefter den tekniske feilen, men bemerker at brannen kun vil oppstå i ekstreme tilfeller. «Så det er ingen grunn til panikk,» bemerker han, uten at han selv visste at bilene sto i brann.

Mercedes sier at tilbakekallingen allerede har blitt utløst i november, men reparasjoner vil først kunne starte i midten eller slutten av den måneden, fordi deler må vente. I mellomtiden oppfordres eiere av disse bilene til å bruke dem så lite som mulig og med størst mulig forsiktighet.

«Alle belgiske eiere vil motta en melding som forteller dem om bilen deres har blitt berørt av feilen. Deretter vil de motta en invitasjon om å avtale en avtale for å fikse feilen. I mellomtiden må de være på vakt. Hvis dashbordet indikerer at kjølevæsken har blitt påvirket, er det best å kontakte verkstedet umiddelbart,» sa Mr. Van den Mortel. «.

READ  I Texas kjører lastebiler uten sjåfør

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *