Brexit News: Britiske fiskere opprørt over lockout i norske farvann Politikk | Nyheter

Fiskere har sprengt Storbritannia for ikke å fange fisk i år, ettersom Norge har stemplet situasjonen som “helt uakseptabel” i år. Selv om Storbritannia var i stand til å forhandle om en frihandelsavtale med det europeiske landet tidligere denne måneden, var de glemte fiskerne sinte for at Norge skulle få tilgang til britiske markeder, mens de var låst utenfor skandinaviske farvann.

På ITVs kvelds show uttrykte fiskere på Kirkella-tråleren sin sinne over sviket og oppfordret den britiske regjeringen til å gå tilbake til forhandlingsbordet.

400-tonnsbåten fanget 10 prosent av all kappe og hyse på fiske- og flisbutikker før Brexit, men er nå parkert i Hull, hvor den ikke kunne komme seg ut og operere.

En fisker sa til showet: ”Det er helt uakseptabelt at Norge har fri tilgang til våre markeder.

“Når vi ikke har tilgang til vannet deres, vil de ta vår viktigste plass i markedet.”

Første partner Charlie var rasende over den visne situasjonen.

Han sa: ”Jeg stemte på brexit fordi vi fikk beskjed fra den konservative regjeringen om at vi ville få en bedre avtale.

“De fikk ikke den beste avtalen for oss.”

Internasjonal handelsminister Lis Truss sa i en uttalelse om den nye avtalen: “Denne avtalen vil være en stor drivkraft for vår handel med Norge, Island og Liechtenstein, som allerede utvikler økonomiske bånd på 21,6 milliarder dollar, samtidig som de støtter jobber og velstand i alle fire land. “

På myndighetens nettsted står det hvordan de reduserte avgiftene vil spare arbeidsplasser.

De sa: “Reduksjonen i importtollene på reker, reker og hyse vil redusere kostnadene for fiskeforedling i Storbritannia, noe som vil bidra til å støtte rundt 18 000 arbeidsplasser i den industrien i Skottland, East Yorkshire og Nord-Lincolnshire.”

READ  Tyrkias fremtid er i Europa - VG

Norges statsminister Erna Solberg la til: “Jeg er glad for at vi har forhandlet fram en så ambisiøs frihandelsavtale med Storbritannia.

“Denne avtalen er viktig for næringslivet i Norge og Storbritannia, og for norsk økonomi og sysselsetting i Norge.”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *