Britiske og irske løver: Sør-Afrika forårsaker første tap av turister

Louis Reese-Jammid gled Faff de Clerk’s takling og kom innen en centimeter fra å vinne kampen.
Sør-Afrika A (17) 17
Forsøk: Nkosi, a Med: M Stein2 Penn: Stein
Britiske og irske løver (3) 13
Prøve W. Jones Med: Farrell Penn: Farrell2

En teststyrke minner om det som venter Sør-Afrika 2021 når det første nederlaget for de britiske og irske løver starter serien senere denne måneden.

Innsatsen til Sbu Nkosi og Lukhanyo Am ga vertene en 14-poengs ledelse etter en kraftig førsteomgangsvisning.

Lions overtrådte da Vin Jones scoret 13 menn etter to gule kort med Sør-Afrika A.

Men Sør-Afrika A fikk tilbake kontrollen og løp døgnet rundt for å se seier.

Louis Reese-Jammit var veldig nær å ta seieren fra gjestene, men kunne ikke være nok til å komme seg ned etter at Wales-divisjonen kom inn i scrumhalven Faff de Clerk.

Imidlertid vil løvene ta tankene sine fra fremgangen i andre omgang. Springboks har bare spilt en kamp de siste 18 månedene, og serien kan være den siden vinneren kan finne føttene sine raskt, med Kovit som sannsynligvis vil være mer forstyrrende før den første testen 24. juli.

Box half muscle viser klassen i første halvdel av showet

Owen Farrell
Eben Etzepeths Charge Down South Africa A utløser teller for første forsøk

Sør-Afrika hadde bare ett lag, med 18 Rugby World Cup-vinnere på ett lag.

Etter tre komfortable seire hadde de i gjennomsnitt over 60 poeng på Springbok-mindre provinsielle side, Lions kjente straks fremdriften i fysikk, intensitet og klasse

I løpet av første minutt kolliderte andre rekke Ebenezer Ezebeth front-mot med Liam Williams.

I løpet av de første fire minuttene ble det opprørte angrepet mot Sør-Afrikas oppbrudd tre ganger.

Det var heller ikke plass i luften da scrum-half de kontorist sparket den bakre pekesparkeren og la press på bakre tre av turistene.

Selv om Sør-Afrika bare har spilt en test siden VM-finalen i Yokohama i november 2019, har vertenes varemerke Blitz-forsvar alltid vært kvelende.

En sen innbytter på grunn av Don Beckers mindre ankelforstuvning – som ga det første forsøket da Edgebeth samlet et spark fra Owen Farrell – og Espu Encosy gikk nedover banen for å score.

For det andre kom Colby, som gir en gnist til Sør-Afrikas depresjon. Kantens dansende ben fanget spøkelset gjennom de tynne hullene utenfor Chris Harris.

Løvene sto godt sammen med lagkameratene på scrum dødballet og nøt 65% ballbesittelse før pause, men kunne ikke se ut på resultatlinjen i løpet av 10-minutters presset, da tunnelen gikk 17-3 dårlig.

Løver kan ikke generere Power Play-tall

Luganio um og Faf de Clark
De Clark fant den gule til å lade opp ned på Josh Navidi

Forsvaret av Sør-Afrika A er veldig fast, men ikke disiplinert. De Clarke og flanger Marco van Staden avsluttet begge første omgang i sinktank for lovbrudd i sin egen kalk i de siste minuttene av første omgang.

Jeg følte det var nødvendig for turistene å dra nytte av maktspillet til de to mennene hvis de ønsket å komme tilbake i kampen, og innen tre minutter etter omstarten brøt Vin Jones igjennom fra nært hold.

Da Farrell landet straffen, ble gapet redusert til fire poeng.

Løvene ble vant, tilpasset seg, kom til sikkerhetskanten og underkaste menn.

Reese-Zammit var en tomme unna, han strakte seg ut i hjørnet, men de sørafrikanske løvene viste besluttsomhet og gatesmart for å stoppe den voksende dominansen.

Turkaptein Alon Vin Jones kom tilbake akkurat i tide Betydelig 18-dagers utvinning fra en delvis forskjøvet skulder Løver øker selvtilliten og kvaliteten.

Turen fortsetter med et møte med Stormers på lørdag.

Analyse

BBC Rugby Union-korrespondent Chris Jones: Det første nederlaget for Lions på turen, og mye å tenke på for Warren Catland.

Separat er det noen sterke forestillinger – Vin Jones, Tom Curry, Maro Edoje, Chris Harris og Anthony Watson blant de beste – men det er store spørsmål om Lions beste kombinasjoner og deres beste taktikk.

Men fremfor alt antyder den fysiske og intensiteten som kommer fra sør-afrikanerne at denne Lions-turen, med sine mange tilbakeslag og hindringer og mangel på fans, fremdeles kan kaste opp en overbevisende testserie.

Matchens mann – Maro Idoje

Maro Idoje
Eto’o bar 12 ganger mer enn noen annen Lions-spiller og var en konstant plage på den andre siden av ballen, noe som opprørte Faf de Clerk.

Britiske og irske løver: Williams; Reese-Jammit, Harris, Aki, A. Watson; Farrell, Murray (kaptein); Jones, Owens, Sinclair, Edoje, Henderson, Navidi, Curry, Falado.

Alternativer: Cowan-Tiki, Vunipola, Fakerson, Beard, Byrne, Simmonds, Davis, Daly.

Sør-Afrika A: Le Rooks; Colby, Ja (kaptein), de Allende, Encosy; Stein, The Clark; Kidschoff, Duveba, Niagara, Etzepet, Mostard, von Staten, du Toit, Wise.

Alternativer: Marks, Ostuysen, Koch, Johns von Rensberg, Elstadt, H. Jontges, Creel, Willems

READ  Joey Barton utnevnt til ny Bristol Rovers manager | Fotballnyheter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *