Brølende punkt: Hvor lite Luxembourg ga til Trump-tidens utenrikspolitikk

Donald Trump-administrasjonen begynte sin periode for fire år siden, og lovet å gjenopprette det den beskrev som Amerikas tapte globale luksus og vinne respekt for venner og fiender.

Det endte i et lite land på størrelse med Louisville, Kentucky eller Sheffield, og pusset det ut som en ubehagelig plage.

Tirsdag kunngjorde USAs utenriksminister Mike Pompeo brå kansellering av en planlagt tur til Europa, NATOs hovedkvarter i Belgia og stopp i Luxembourg.

Det dukket først opp et ord om at høytstående tjenestemenn i Storhertugdømmet Luxembourg, det 600.000 sterke EU kjent for sine løse banklover og overrike retter, effektivt hadde kansellert møtet ved å oppløse sjefen offentlig.

«Det ble ganske enkelt vår oppmerksomhet da [by the US] Selv for å foreslå en tur, ”sa en EU-tjenestemann, ivrig etter å se ryggen til Trump og hans allierte i mange av de kontinentale diplomatiske styrkene.

Denne ydmykelsen kan være passende å snakke om fire år med frustrasjon, vanskelig diplomati og søppel bak kulissene mellom Trump-administrasjonen og USAs mangeårige allierte i EU og NATO.

«Amerikanerne har brent broene sine så dårlig at ingen vil omgås dem,» sa en London-basert diplomatisk talsmann som tilbrakte tid i Luxembourg.

Pro-Trump-aktivister søker å sabotere besøket, som følger det katastrofale angrepet på Capitol 6. januar, for å sikre seieren til den valgte presidenten Joseph Biden.

Pompeo kunngjorde sin reise til Europa som en del av hans avskjedsturné de siste dagene av hans periode. Dette falt sammen med en serie tweets på dagen der han sier ting som han beskriver som sine prestasjoner. De inkluderer administrasjonens høytrykkskampanje mot Iran, som til og med anti-iranske aktivister i Washington har beskrevet som en fiasko, og «freds» -avtalene mellom Israel og de arabiske statene har aldri blitt utkjempet.

Utenriksdepartementet sa at Pompeo hadde kansellert turen slik at han kunne bruke tid på å føre til hans etterfølger, Anthony Blingen, som ble nominert av Pimpen.

Men storhertugdømmets kilder fortalte de luxembourgske media at Mr. Trump sendte kringkastingsintervjuer som «ignorerte hans egen konstitusjon» domstolsavgjørelser og tilsynelatende valgresultater.

Selv om NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sa at han var klar til å møte Pompeo, signaliserte andre europeiske tjenestemenn at de ikke ville gjøre det. Brudd på Mr. Pompeos diplomatiske etikk var ikke elsket av hans jevnaldrende. Han besøkte Tyrkia sent i fjor, men nektet å møte tyrkiske tjenestemenn i hovedstaden Ankara, og insisterte på at de skulle reise for å møte ham i Istanbul. De nektet.

Pompeos taushet etter angrepene 6. januar har blitt beskrevet av noen som et forsøk fra Trump for å provosere en konspirasjon.

«Etter begivenhetene i Washington er det en generell følelse av at det å gjøre noe høyt med den avtroppende administrasjonen ikke egentlig er en klok ting å gjøre,» sa en eldre vestlig ambassadør. «(Trump-administrasjonen) har en veldig giftig følelse. Det er bedre å vente i minst en uke med ydmykhet. ”

USAs utenriksminister Mike Pompeo snakker på National Press Club i Washington

(POOL / AFP via Getty Images)

Siste øyeblikk verdens turer for å forlate amerikanske tjenestemenn er ikke uvanlig. USAs tidligere utenriksminister John Kerry ble hjertelig ønsket velkommen av tjenestemenn i Europa og Asia de siste dagene i kontoret i 2017.

Men som noen i Washington sier, har den medfølende og stolte Pompeo tatt ansvar for sin egen ydmykelse ved å gjøre kontoret til en base for hans høyre synspunkter og personlige ambisjoner.

«Hva gjorde Pompeo for å reise til Europa denne uken?» En tidligere amerikansk tjenestemann sa: “Pompeo er personlig ansvarlig for å forvandle utenriksministerens kontor til et diskriminerende politisk kontor, en diskriminerende gatekrigsjobb. Dette har en betydelig kostnad for USA. Pompeo har nå en kostnad som en beseiret diskriminerende skuespiller som ikke er interessert i å møte noen. ”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *