Brussel: 500 søkere til sosial bolig ble ekskludert fra listen fordi de er eiere

sI dag, fredag, sa utenriksministeren at rundt 500 boligsosiale leietakere ble ekskludert fra ventelisten, ved fornyelse av mappene sine, for å eie eiendom, ifølge det som ble annonsert av Brussels boligtilsyn, Nawal Ben Hamo.

Benhammou ble avhørt i parlamentet i Brussel, i løpet av et aktualitetsspørsmål fra Bianca Debaetes (CD&V) om verifisering av besittelse av eiendom i utlandet av sosiale leietakere, i sammenheng med nyere informasjon som i Flandern. , halvparten av de spurte hadde De brøt regelen fordi de allerede er eiere.

Les også Sosialboliger, Brukerveiledning

Utenriksministeren i Brussel uttalte: «Vi ventet ikke på at Flandern, som du nevnte som eksempel, skulle innføre bestemmelser i denne retningen i regelverket, og for å gjennomføre kontroller.»

Hun indikerte at Housing Corporation of the Brussels Region (SLRB) måtte rette seg etter ministerdekretet av 26. september 1996 som sa at den nominerte leietakeren eller et medlem av hans familie «ikke kan eie, med fullt eierskap, bruksrett eller fast eiendom beregnet på bolig eller profesjonell bruk. Ved falsk erklæring anses overnattingssøknaden som ugyldig, og dersom boligen allerede er tildelt vil leieavtalen heves.

Takket være utviklingen innen elektronisk datautveksling har eiendomsselskaper i Brussels offentlige tjeneste nå data fra FPS Finans. Dette gjør det mulig å direkte innhente informasjon om sosiale leietakere og deres potensielle eiendommer.

READ  Vær forsiktig hvis du har handlet i Frankrike, viktig advarsel!

Les også en annen boligpolitikk

Ifølge Benhamou fører disse eiendomssjekkene i Belgia eller i utlandet til oppsigelse av leieavtaler i sektoren hvert år. Det er nå plikt til å melde om tilstedeværelsen av eiendommen din i utlandet. Derfor vil SISP-er bli informert direkte ved hjelp av utdrag av rolleadvarsler.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *