Brussel lufthavn kansellerer alle avganger planlagt på mandag

«Vi kan ikke garantere sikkerheten til reisende,» sa talskvinne Natalie Beierard.

En ny statusoppdatering har fremhevet at antall ansatte i sikkerhetsselskapet G4S vil gi mindre sikkerhetssjekk enn det som er varslet. Ventetidene truet med å overstige åtte timer. Så beslutningen ble tatt om å kansellere alle utgående passasjerfly.

Innenlandsflyvninger og fraktflyvninger vil opprettholdes. Men på slutten av ettermiddagen meldte Brussel lufthavn at 146 ankomster var kansellert.

Disse kanselleringene er et resultat av en nasjonal kampdag fra fagforeningene til fordel for kjøpekraft, med en stor demonstrasjon i Brussel. Streikebevegelser vil bli observert i mange selskaper som opererer på flyplassen, spesielt innen sikkerhet eller håndtering. En rekke spisesteder kan også stenges.

Brussels Airlines har allerede kansellert mer enn halvparten av sine flyvninger, men utvider nå dette tiltaket til alle flyvninger. Bare åtte transittflyvninger som ikke krever sikkerhetskontroller kan fortsatt opereres.

«Passasjerer hvis fly er kansellert vil bli varslet på e-post i kveld (søndag kveld, red.anm.),» sa talskvinne Kim Dainen. «Vi gjør vårt beste for å finne alternative løsninger med dem. Vi ber imidlertid våre kunder om ikke å komme til flyplassen i morgen/mandag dersom flyet deres blir kansellert. Vi beklager virkningen denne handlingen har på kundene våre.»

Flyselskapet TUI fly har allerede omdirigert en betydelig del av sine flyvninger til de regionale flyplassene i Oostende, Antwerpen og Liege, og gjør det nå for ytterligere to flyvninger til Oostende. TUI Fly har også endret to flyvninger til tirsdag. «Vi kansellerer ikke fly. Målet vårt er å få alle reisende til deres destinasjon,» sa Etihad-talskvinne Florence Breuer.

READ  Informasjonsteknologi, reklame, konstruksjon ... lønningene vil øke med 3,58 % 1. januar i disse sektorene

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *