Budskapet: Skottlands uavhengighetskampanje er ikke rask

Camila Cavendish (Opinion, 20. februar) har liten innsikt i den nåværende støtten for skotsk uavhengighet. Det som driver den er ikke “identitet”, men demokrati, økonomiske bekymringer og rettferdig bekymring for god regjering. De av oss som støtter uavhengighet i Skottland, føler at Storbritannia ikke lenger oppfyller våre behov. Dessuten er det forvrengningen av demokratiet som hindrer vår vekst.

Skottland har ikke stemt på en konservativ regjering siden 1955, og selv da hadde denne avstemningen blitt utført av National Liberals. Hvordan antar du at den nye unionsloven vil være legitim hvis ikke skotske parlamentsmedlemmer støtter den?

Vi vil at regjeringene vi stemte på, og kontrollere våre egne ressurser og økonomiske spaker tilgjengelig for små naboer som Danmark, Norge eller Irland.

Til sammenligning er ikke Skottland velstående. Det “interterritoriale overføring” -systemet fungerer der vi ikke har noen innflytelse, med få økonomiske krefter og ingen lånekrefter. Skatt økes i Skottland, i henhold til regler som er lagt andre steder og overlevert til finansdepartementet, som deretter returnerer satsen, som alle er under kontroll av en regjering vi ikke valgte.

Hvordan kan vi bygge vår egen økonomi og sosiale modell på grunnlag av dette minimale arbeidsomfanget?

London feilles Skottland konsekvent. Uavhengighet er ikke et glimt generelt, men snarere et resultat av langvarig misnøye med mangelen på statsmakter.

Scottish Home Government Association ble grunnlagt i 1880-årene. Det tjuende århundre opplevde ulike erfaringer med å takle skotske bekymringer, som alle ikke lyktes.

EU ga litt lettelse, men EU er borte.

London truer mer i horisonten enn noen gang før som en skygge av vår vekst. Vi sitter nå fast i en lang utmattelseskrig til London endelig anerkjenner vår demokratiske ambisjon og godtar å tillate folkeavstemninger og forhandlinger å avslutte Unionen.

READ  Forklaring av den globale helseforsikringskortsøknaden og hvor EHIC-erstatningen fungerer

Mirjana Clyde
Edinburgh, Storbritannia

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *