Burnley 0-2 Man City: Pep Cardiola har ingen tvil om Gabriel Jesus

Gabriel Jesus har scoret fire seriemål for Manchester City denne sesongen

Pep Cardiola sier at han ikke er i tvil om Gabriel Jesus «evne til å lede Manchester Citys angrep – Brasil kan bevise at manageren har rett.

I fravær av den vanlige ledende målscoreren Sergio Aguero scoret Jesus sitt syvende mål for sesongen i den ferske seieren mot Burnley.

Turf Moore vant 2-0 onsdag Citys trepunktsfordel ble gjenopprettet på toppen av Premier League, men vitnesbyrdet om 23 år gamle Jesus er blitt satt i tvil.

«For laget, men spesielt for ham, må spissen score,» sa Cardiola.

«Det er ingen tvil om Gabriel. I forrige kamp fikk han tre poeng, han fikk oss tre poeng – i dag startet han og spilte bra.

«Vi er alltid fornøyd med Gabriel. Vi trenger målene hans – han vet det – men på mange måter er hans bidrag fantastisk.»

Etter at 32 år gamle argentinske Aguero testet positivt for koronavirus, trengte byen å stole på Jesus fordi det ville ta «noen uker» å komme tilbake til kondisjon.

Han scoret i back-to-back seriekamper for første gang i 2020-21 Vinner mot Sheffield United På lørdag.

Hans tredje øyeblikksåpning mot Clarets onsdag tok sesongens liga til fire.

Jesus, som har scoret 75 mål på 172 kamper for klubben – har fått spørsmål om han er lege nok til å ta ledelsen i City.

Hans forventede målrate (XG) på 3,95 – antall mål han forventes å score fra sjansene han har – er på nivå med de fire kampene han har klart i 13 kamper, men henger etter de ledende pionerene på engelsk.

Liverpools Mohamed Salah har 15 mål med en XG på 11,42, Tottenhams Harry Kane har 10,78 XG og 12 mål, mens Spurs-lagkamerat Son Hyung-min har 12 mål, men den laveste XG er 7,43.

READ  Vedlikeholdsdrift startet i standard!

City inkluderte ikke en spiss i overgangsvinduet i januar, men mål har blitt delt rundt troppen, med seks spillere som scorer fem eller flere ganger denne sesongen.

Rahim Sterling, som scoret det andre målet mot Burnley, leder an med 10 løp, mens Bill Foden og Ilke Gundogan hver gir ni løp.

City har scoret 39 mål fra 333 skudd denne sesongen – en konverteringsfrekvens på 8,7%, som er den 10. beste i divisjonen – men de hjelper fortsatt Irrigation-forsvaret, som bare har scoret 13 mål så langt.

BBC Radio 5 Live-ekspert Pat Nevin sa at Jesu «» poengsummen ikke alltid er strålende, men han er der han ønsker å være midt frem «, noe som blir fremhevet av hans jegerens beslutning fra nær hold mot Burnley.

Nevin la til: «Trenger Manchester City en strålende spiss? Jeg tror virkelig ikke det. De trenger noen som kan sette ballen i nettet.»

Den virkelige testen for Citys angrepsstyrke vil komme når de reiser for å møte Liverpool på Anfield søndag (16:30 GMT avspark), men mestrene er ikke i form, og serielederne har spilt en kamp syv poeng dårligere.

Rundt BBC iPlayer-banneretRundt bunnen av BBC iPlayer

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *