BYD tilbyr 76 elektriske busser til Nobina, Finland

Den kinesiske produsenten BYD 76 har levert elektriske busser for offentlig transportoperatør Nobina til bruk i den finske hovedstaden Helsinki. Dette fullfører bestillingen på totalt 119 biler.

Den nye flåten inkluderer BYDs nye 15 meter høye modell, som debuterte i Europa i den finske byen Turku. BYD -produsenten leverte 46 biler av den nyeste modellen til Turku i juni. Nobina skal også ha mottatt 23 enheter av tolvmeter-modellen, åtte enheter av den nylig oppdaterte 13-metersvarianten og 44 kjøretøyer i 18-meters ledbussen. Den elektriske buss -serien ble lansert under arrangementet på Nobinas hovedkvarter i samarbeid med Helsinki Regional Transport Authority (HSL).

Den 18 meter lange bussen har plass til opptil 112 passasjerer og kan lade opptil 300 kilowatt via en takmontert pontograf. Den 15 meter lange elektriske bussen har plass til 47 + 3 og, inkludert parkeringsplassen, har en total kapasitet på 90 passasjerer. Bussene er utstyrt med den siste generasjonen BYD jernfosfatbatterier, som sies å nå en avstand på 400 km på en enkelt lading. De tolv meter lange bussene kan ta opptil 72 passasjerer og er bygget på BYDs europeiske produksjonsanlegg i Ungarn. BYD hevder at denne modellen er den mest populære modellen i Europa.

Alle busser i bestillingen er utstyrt med dekk til førervogn og BYDs proprietære batterivarmehåndteringsteknologi, designet for å forbedre batteriets levetid og rekkevidde. Kjøretøyene er utstyrt med oppvarming før klima.

BYD siterer nesten 600 kjøretøyer levert eller bestilt til kollektivtransportoperatører i mer enn 20 byer i de nordiske landene. Totalt skal BYD -kjøretøyer ha reist mer enn 25 millioner kilometer i Sverige, Norge, Danmark og Finland. Selskapet har hovedkontor i Norden, Sverige. Selskapet introduserte først sine elektriske busser til de nordiske markedene i 2015, med de første BYD -transparente bussene som ble lansert i 2018 i Oslo, Norge.

READ  Programvaren-en-tjenestemodellen tar romfart med storm

Sammen med Turku og Helsinki brukes BYDs elektriske busser bare i Sør -Finland. Begge havnebyene ligger på samme nordlige breddegrad som Oslo. Tilførselen av elektriske busser til den svenske byen Piteå, nær polarsirkelen, ble kunngjort i mai i fjor. Bodo, en nordnorsk by, har bestilt 31 elektriske busser fra rivaliserende Volvo -busser.

Administrerende direktør i Nobina Finland Petri Auno uttrykker sin tilfredshet: “Vi hadde en veldig stram tidsfrist for å levere bussene og bygge infrastrukturen,” sier han. “Jeg er glad og stolt over denne prestasjonen.” Han kunngjør planer om å doble antallet elektriske busser som drives av Nobina i Finland i løpet av det neste året.

bydeurope.com

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *