Bytt til bankoverføringer

Banker ønsker å beskytte sine kunder ytterligere mot phishing-forsøk.

Lesetid: 2 minutter

DrFra neste år vil bankene sjekke samsvaret mellom navnet på mottakeren av overføringen og IBAN-nummeret til bankkontoen, angitt tirsdag av den belgiske sammenslutningen av finanssektoren, Febelfin. Målet er å forhindre svindel gjennom falsk fakturering, der svindlere oppgir sitt eget kontonummer.

Mandag nevnte statssekretæren med ansvar for forbrukerbeskyttelse Alexia Bertrand (Open VLD) denne veien. I samme forsøk på å bekjempe svindel, har bankene i år forpliktet seg til å være permanent tilgjengelig på telefon, for å blokkere bankapper for kunder som blir ofre for nettfisking.

Bankene jobber nå med et system for å verifisere korrespondansen til IBAN og navnet på overføringsmottakeren. Kunden vil motta et varsel hvis det ser ut til at dataene ikke stemmer, noe som vil tillate ham, om nødvendig, ikke å fortsette overføringen. Systemet vil bli innført en gang neste år, ifølge Febelfin.


Les også
Pensjonssparing: hvilke risikoer å unngå?

«Vi har vært opptatt av det en stund. Det forberedende arbeidet er nå fullført. I februar vil en anbudsprosedyre bli satt i gang,» sier Isabelle Marchand, Febelfin-talskvinne. Å sammenligne kontonummeret med navnet er en utfordring, blant annet på grunn av «forskjellen i stavemåten på enkelte navn». «Systemet må ta hensyn til alle forskjellene, for å unngå for mange feilrapporter,» bemerker talspersonen.

READ  Manila Times - Storbritannia, EU og Norge er enige om å dele fisk

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *