Canada Heat Wave Live: Dødstallet kan ligge i hundrevis av nylige oppdateringer

Hva forårsaket den enestående hetebølgen i Canada?

Myndighetene sier at hundrevis av mennesker kan ha dødd som et resultat av rekordhøye temperaturer i Canada og det nordvestlige USA.

Med mer enn 60 dødsfall knyttet til varme i den amerikanske staten Oregon, har det vært en økning på 195 prosent i plutselige dødsfall i den kanadiske provinsen British Columbia.

Britisk Columbias sjefskrinner Lisa Laboint sa at det hadde vært minst 486 “plutselige og uventede dødsfall” de første fem dagene på onsdag.

Kvikksølv nådde 49,6C etter at provinsen Lytton registrerte den høyeste temperaturen i Canada tidligere denne uken. Den ble evakuert onsdag etter drukning i en fortløpende skogbrann.

Temperaturen er spesielt høy på grunn av en begivenhet som kalles en “varmekuppel”, som fanger opp varm luft og hindrer andre værsystemer i å komme inn.

Risikoen for brann har gradvis økt med økende temperaturer, og guvernøren i Oregon har erklært unntakstilstand og truet mange deler av Canada.

Canadas statsminister Justin Trudeau sa i en dårlig tone onsdag. “Vi har sett flere og flere av disse typer ekstreme værhendelser gjennom årene. Så realistisk, vet vi at denne hetebølgen ikke vil være den siste.”

1625138726

Varmebølge for å starte en ny brann

Varmebølgen i Canada var så intens at den skapte forhold for intense skogbranner, etterfulgt av tordenvær og lyn, som igjen forårsaket ytterligere branner.

Meteorolog Daniel Swain sa at det «brannrelaterte pyrokonvektive fenomenet» var «det mest alvorlige noensinne.»

Rory Sullivan1. juli 2021 12:25

1625137202

Greta Dunberg lykkes i media om skogbranner

18-åringen twitret at noen utsalgssteder “viser moro å spille på strender, bassenger eller fontener”, men ikke “rekorden som brøt den kanadiske byens ild”.

Det kommer som en meteorologisk kontorforsker sa at 49.6C registrert på tirsdag i den kanadiske landsbyen Lytton ville ha vært “nesten umulig” uten menneskeskapte klimaendringer.

De la til at denne temperaturen ville være et naturlig fenomen “en gang i titusenvis av år”.

Rory Sullivan1. juli 2021 12:00

1625136026

Adam Forrest1. juli 2021 11:40

1625134826

Video: Kanadisk by evakuert på grunn av brann

Skogbranner er utbredt i hele Canada.

Her er en video av bortkastelsen av landsbyen Lytton:

Overvåking: Kanadisk by evakuert etter at brannene spredte seg etter rekordstore hetebølger

En by i Canada er evakuert etter å ha blitt oppslukt av et fortløpende ild etter varme bølger. Temperaturer i Lytton, British Columbia, nådde 49,6C tidligere denne uken, sa ordfører John Boulderman til nyhetsbyråer at “hele byen” var i brann. “Det ble ganske enkelt vår oppmerksomhet da. Hele byen brenner. Det var hele 15 minutter fra første tegn på røyk, og plutselig var det brann overalt, ”sa han. Landsbyen Lytton, hjemmet til mer enn 200 mennesker, ble beordret evakuert onsdag. Advarsel om raskt forringende skogbranner.

Rory Sullivan1. juli 2021 11:20

1625133638

Wildfires fortsetter å rase i Canada

Wildfires fortsetter å rase i Canada, med evakueringsordrer som blir utstedt for flere områder, inkludert landsbyen Lytton, på onsdag.

Onsdag sa British Columbia Wildfire Service at brannen var omtrent 50 kvadratkilometer nord for Lilot, mens minst 40 kvadratkilometer nord for Kamloops var i brann.

Rory Sullivan1. juli 2021 11:00

1625132231

Forskere advarer om at den kanadiske hetebølgen er et “oppvåkningskall”

Forskere sier at hetebølgen i Canada de siste dagene har vært en “oppvåkningskall”.

Sa Brett Anderson, senior meteorolog ved Acuweather Den uavhengige: “[We] Noen visste at turer hele tiden kunne være i fare for å falle, men de brøt ikke, og de ble ødelagt. ”

Joseph Shia, professor i miljøgeografi ved University of Northern British Columbia, sa at forrige uke skulle utstede en advarsel.

“Byene våre og infrastrukturen vår er designet for et klima som ikke lenger er der,” forklarte han.

For de som savnet i går, Ashley Stewart Denne rapporten er fra Toronto:

Rory Sullivan1. juli 2021 10:37

1625130834

Spør Independent Climate Reporter om noe

Vår senior klimakorrespondent Louise Boyle vil være til stede i morgen for å svare på lesernes spørsmål om Californias klimatilfelle.

Han brukte nylig tid på å krysse California for å snakke med de som var i forkant av kampen mot skogbranner.

Spørsmål og svar-økten hans vil være live i morgen fra kl.

Flere detaljer finner du her:

Rory Sullivan1. juli 2021 10:13

1625129426

De fleste varmerelaterte dødsfallene er blant eldre mennesker som bor alene i British Columbia

Mange av de som døde av varme i British Columbia (BC) var eldre mennesker som bodde alene i “veldig varme hjem uten ventilasjon,” sa provinssjefen.

Fra fredag ​​til onsdag var det 321 flere dødsfall i BC, hvorav de fleste var varme-relaterte, ifølge Lisa Lapoint.

I løpet av onsdagen sa Lapoint: “Mange av de døde var eldre som bodde alene.”

Han sa at det hadde skjedd forsinkelser i koronerens responstid på grunn av det høye antallet dødsfall. “Vi har omfordelt ressurser og fortsetter å gjøre alt i vår makt for å redusere ventetiden,” sa han.

Rory Sullivan1. juli 2021 09:50

1625128247

California: sparken stat

Med brannvarsler over hele USA og nordvest i Canada er dette en passende tid til å vurdere omfanget av utfordringen brannmannskapene i Nord-Amerika står overfor.

Den uavhengige Han snakket med beredskapspersonell over hele California og til de som ble snudd på hodet av skogbranner.

Seks av statens 20 største branner skjedde i fjor, og trenden vil trolig fortsette.

California brenner – mer nå enn noen gang før

California brenner – mer nå enn noen gang før. Hvert år blir millioner av dekar jord redusert til aske, titusenvis av bygninger blir revet, og utallige liv er truet. Ettersom klimakrisen gir ny ødeleggende brannsesong, møter Louis Boyle mannskapet som forbereder seg på katastrofe

Rory Sullivan1. juli 2021 09:30

1625126989

Biden hever lønnene til føderale brannmenn

Som forberedelse til en ny sesong med intense skogbranner kunngjorde Biden-ledelsen onsdag at de vil bruke flere føderale brannmenn og gi dem lønnsøkninger.

Det hvite hus bekreftet at de ville motta minst $ 15 i timen.

Under et nettmøte med guvernørene i de vestlige statene sa presidenten at landet var “fanget” i sin evne til å svare på hetebølger og skogbranner.

“Det kommer til å endre seg. Vi må gjøre det. Vi kan ikke kutte hjørner når vi styrer skogbrannene eller støtter brannmannskapene våre. Nå må vi handle raskt,” sa Biden.

“Ettersom brannsesongene endres til brannår, er det viktig å ha ansatte hele året til å svare når som helst,” la Det hvite hus til.

Rory Sullivan1. juli 2021 09:09

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *