Carlson & Frujza kom tilbake til det norske sjakkteamet i mai

Syv måneder etter slutten av 2020-turneringen, vil Magnus Carlsen trekke seg for å forsvare sin Ultimate Box norske sjakktittel, med arrangørene som planlegger å returnere til Stavanger igjen i mai med slike som Ding Liren og Wesley Cho for et globalt arrangement på 10 spillere . Deb Sigman & Co. i april. Anatoly Karpov skal spille i sjakkturneringen, Vichy Anand og Vladimir Kramnik skal spille i Dortmund i juli, og Gary Kasparov kan drømme om å komme tilbake til Chess 9LX. De amerikanske mestrene er kunngjort for St. Louis.

Dette er tøffe tider for sjakk over bord. For eksempel er europamesterskapet, som var planlagt å falle sammen med Reykjavik Open i år, utsatt for andre gang på grunn av en epidemi, arrangementet vil nå finne sted i august-september i år, og spillerne vil kvalifisere seg til 2023 verdensmesterskap.

Den første store “hybrid” hendelsen

Arrangørene måtte gjøre Bli kreativ, En 9. runde “hybrid” europeisk kvalifiseringskamp skal finne sted 22. – 30. mai fra 30-30 euro for å bestemme 36 plasser til verdensmesterskapet. Spillere som er rangert til 2600 og over kan spille, men det er en grense for en føderasjon, og spillere kan spille online, men det vil for øyeblikket være en dommer fra sentrale steder i deres land. FIDE-klassifisert etter spill Nye vilkår Slike verdensmesterskap ble brakt til kvalifiserende begivenheter.

Turen kommer i full sirkel

Neste begivenhet med de beste spillerne, 000 200 000, er den 4. fasen Meltwater Champions sjakktur 13. til 21. mars ved sjakk 24. Det kan kalles Magnus Invitational, et ekko av hendelsen som startet det hele da det rammet pesten for et år siden.

READ  Trygt etter forlatt skip forlater Norge | The Voice of America

Etter det – hvis ikke Grenke Chess Classic fant sted rundt påske – ser det ut til å være ingenting før kandidatenes konkurranse gjenopptas 19. april i Jekaterinburg, Russland.

Siden den gang virker filmen imidlertid veldig lovende for sjakk!

Karpov kommer tilbake i en alder av 69 år

13. verdensmester Gary Kasparov går av med 41, 14. verdensmester Vladimir Kramnik fyller 43 år, men 12. verdensmester
Anatoly Karpov Aldri går av med pensjon, i stedet for å spille fort eller blitz, fortsetter fra tid til annen for å få sterkere spillere i klassisk sjakk. Hans deltakelse i 8 spillere Deb Siegman & Co. Sjakk kamp Fra 24. til 30. april er Sverige imidlertid utrolig modig i Malm.

69-åringen vil delta i et felt fullt av aggressive spillere, inkludert vinneren av Tata Steel Masters. Jordan von Forrest Og en 16 år gammel voksende stjerne Nihal Sarin. Tidskontroll er 6-7 timer som Wijk på Gee.

Norsk sjakk er tilbake

Epidemien ble presset i fjor Altibox norsk sjakk Frem til oktober, men i år kommer det tilbake til det mest kjente tidspunktet fra 9. til 21. mai. Det er også planlagt å gå tilbake til et fullstendig 10-spillerformat, ikke lenger begrenset til spillere med europeisk pass.

Vi kan se dette fordi det er varmt i hælene på kandidatene Magnus Carlson Han møter sin nye utfordring med den nåværende lederen Maxim Vassier-Lograve Verdenummer. 2 Fabiano Caruana Og verdensnummer. 3 Ding Liron. Elleve aronianer Og Arisk Tari Tilbake i år, spilleren som presset 17 år gamle Magnus så nær i 2020 Alireza Fruza. Vi får se Shakriyar Mamtiarov Og Champions Chess Tour leder og Magnus forfølger Wesley Cho, Foreløpig ikke annonsert med en spiller.

READ  Bitcoin-pris på høyeste nivå - E24

Kramnik og Anand spiller No Fortress Chess

Dortmund har lenge vært en av de tradisjonelle superturneringene, men det er allerede planer om å gå over til 2020, hovedsakelig for åpne kamper. Epidemien har grepet inn, mens midtpunktet for årets Dortmund Chess Day er satt som en klassisk 4-spillskamp mellom 14. og 15. verdensmester. Vladimir Kramnik Og Vishi Anand.

Vridningen er at spillerne vil spille spillet uten å eie slottet, som er en av sjakksjangrene som har vunnet Dortmund-mesteren Kramnik 10 ganger, for å bevege seg bort fra den eksisterende åpningsanalysen.

Round robin av Dortmund 10-spillerne inkluderer også noen av de beste tyske spillerne og internasjonale motstandere, men hvis verdenscupen skrider frem som planlagt fra 10. juli, kan den potensielt stramme inn. Det vil også være en åpen konkurranse, men den vil foregå online snarere enn i Dortmund.

St. Louis for å være vert for de beste begivenhetene i Amerika igjen

I løpet av det siste tiåret har Rex Sinkfield forvandlet den midtvestlige amerikanske byen St. Louis til et av de viktigste sentrene i sjakkverdenen. Epidemic kan bare være vert for flere arrangementer online, men det er håpet at St. Louis Chess Club igjen vil underholde de beste spillerne i verden i 2021.

Grand Chess Tour of St. Louis Rapid & Blitz og Zinkfield Cup hadde allerede blitt kunngjort for august, nå er en annen versjon av Chess 9LX (Chess 960) satt til 8. – 10. september, og det amerikanske mesterskapet er planlagt til 5. oktober -19. Wesley Cho Etter å ha vunnet online-arrangementet i fjor, ble han den første spilleren som beholdt tittelen i 2014 etter Katta Komsky.

READ  Norges økonomi er svak i 2020, 75 år fra nå

For ikke å nevne at alle kampene som er kunngjort er epidemi, men 2021 kan være fullpakket med sjakk fra midten til sent – inkludert den lille tingen fra Meltwater Champions Chess Tour og verdensmesterskap!

Sjekk ut vår sjakkalender for 2021 for en fullstendig tidsplan for arrangementer.


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *