Carlson & Nepomniachi skal møte ved Norges sjakk

Magnus Carlsen og Ian Nepomniacci møtes på 9. utgave av norsk sjakk to måneder før starten av verdensmesterskapet i Dubai. Den norske sjakken, som opprinnelig var planlagt å gå tilbake til 10-spillerformatet i mai 2021, vil nå ha en 6-spiller dobbel runde-robin, med Alireza Fruzza, Richard Rapport, Sergei Karjakin og Aria Tari som fullfører oppstillingen. Av Armageddon er planen igjen å følge de raske klassiske spillene hvis spillet ender uavgjort.

Norgesjakk har vært plaget av konkurranse, men innen oktober 2020 vil det fortsatt være en av få tradisjonelle turneringer. Arrangementet, som inneholder 6 spillere, vil inneholde Alireza Fruzza, Leven Aronian, Fabiano Caruana, John-Crosstof Duda og Aryan Tari og Magnus Carlson vant med en runde igjen.

Planen var å gå tilbake til normalitet innen 2021, med full 10-spillers norsk sjakk med globalt domene i sitt tradisjonelle vårspor, i dette tilfellet 9. – 21. mai. Epidemien grep inn på dette tidspunktet, men reisebegrensninger gjorde konkurransen umulig i mai.

I mars Det ble kunngjort Kampene ble utsatt til 7. – 18. september, og banen vil endre seg, men vi kunne ikke gjettet hvor dramatisk. Det hotteste under i verdenssjakk er Magnus Carlsen, som fyller 18 år – og lokal helten Aryan Tari – akkurat som Alireza Fruzza.

Fabiano Caruana, Ding Liren, Eleven Aronian, Shakriar Mamtiarov, Wesley Cho og Maxim Vacchier-Lograev er ute, noe som delvis kan forklares med sammenstøtet med Chess 9LX Champions-sammenstøtet i St. Louis (7. – 10. september er planlagt til 20. Vår fullstendige tidsplan er planlagt til 7. – 10. september).

Imidlertid er det noen interessante alternativer, inkludert VM-utfordreren Ian Nepomniacci, slik at Clarion Hotel i Stavanger kan være vitne til finalen i sammenstøtet mellom Magnus og Ian i et klassisk spill før starten på verdensmesterskapet 24. november i Dubai. .

READ  - Dette er Leiden - V.G.

De får selskap av den tidligere utfordreren Sergei Karjakin, som vant de to første utgavene av Norsk sjakk i 2013-4, det nåværende verdensnummeret. 11, Richard Rapport fra Ungarn. Richard er nesten ubemerket på kanten av topp 10, men har vært en fanfavoritt og vil trolig skinne de neste månedene – han er nå en av de faste spillerne på årets Grand Chess-turné, og han er klar til å spille Superbate , den 10 spillere klassiske starter fra lørdag 5. juni. Chess Classic.

Formatet for norsk sjakk vil være den samme dobbelte runden som i 2020, etter det klassiske spillet, og hvis det ender uavgjort, Armageddon. En forskjell er imidlertid at dette ikke lenger er “Altibax” norsk sjakk, og nye partnere vil bli kunngjort senere.


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *