Casper Ruud: «Holland blir Norges største stjerne»

Casper Rudd vil spille sin andre apoteose på en Grand Slam, bare uker etter å ha tapt i finalen mot Rafael Nadal på Roland-Carros. Enda mer imponerende var nordmannen uforstyrret over å slå Karen Kachanov i fire sett. Hvis han vinner mot Carlos Algarz i finalen, vil den nåværende verdens nummer syv stige opp til tronen i ATP-kretsen.

Hvordan vil finalen din på Roland-Carros i juni i fjor hjelpe deg foran US Open?

«I finalen ga Rafael Nadal meg et godt slag. Etter slutten sa jeg: Hvis jeg noen gang når en annen, håper jeg det ikke er Rafa på den andre siden! For det er liksom umulig. Jeg er glad Rafa ikke er på leire. Jeg håper dette har forberedt meg litt. I det minste når jeg går på banen og ser trofeet på baksiden av banen, vet jeg hva jeg møter.»

Bortsett fra tittelen, vinner verdens nummer én?

«Hvis jeg vil slå Carlos, må jeg være mer nøyaktig med alle skuddene mine, prøve å holde ham litt lavere på banen, spille med mye dybde og lengde. Hvis han går opp, kan han gjøre alt med ball. Han har også god kontakt med ballen. Han er stor på banen. Jeg tror han har ett av drop-skuddene. Han kan spille begge skuddene samtidig, noe som noen ganger overrasker deg. Hvis du spiller med god dybde og god lengde, det er veldig vanskelig å treffe drop shots. Det er noe jeg vil prøve å fokusere på. Selvfølgelig vil det være spenning, og vi vil begge føle det. Vinneren blir verdens nummer én, og jeg tror det er det beste scenariet .

READ  Nyheter: Norge er vertskap for et uformelt møte med NATOs utenriksministre i mai 31. mai 2023

Hva var ambisjonene dine i starten av sesongen når det gjelder Grand Slams?

– Målet var å prøve å nå kvartfinalen. Jeg leverte en god sesong bortsett fra Grand Slam i 2021. Det startet dårlig fra Australia i 2022 da jeg ikke kunne spille på grunn av en skade dagen før turneringen. For en skuffelse. Reiste mellom Norge og Australia i over 40 timer og spilte ikke et eneste poeng på slutten. Jeg var i stand til å returnere bra på Roland-Garros, noe som ga meg selvtillit. Jeg tror jeg lærte å spille bedre i fem sett.

Tror du å vinne US Open vil gjøre deg like kjent som Erling Holland i Norge?

«Han er den største stjernen i Norge akkurat nå og vil sannsynligvis være det i mange år til. Han har hatt en utrolig sesong. Vi håper alle at det fortsetter. Det er flott å se ham score mål etter mål. For meg, uansett hvor jeg går, hver gang jeg spille, på ATP-kretsen, grand Jeg representerer Norge i Slams fordi det norske flagget alltid er bak eller foran navnet mitt. Og jeg er stolt av det. Jeg vil representere Norge godt og sette norsk tennis mer på verden kart Som sagt, jeg håper jeg kan representere Norge og norske folk godt.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *