Celtic: Hva med de skotske mestrene nå etter Dubai-kontroversen?

Kevin Nisbets utligning på skadetid nektet det keltiske lagets seier mot hoftene mandag

Noen måneder senere ønsket Celtic litt positivitet. Christopher Julian gjorde en positiv test for koronavirus og reduserte dermed teamet, noe som ikke var det de hadde i tankene.

En uke etter at han kom tilbake fra den kontroversielle treningsleiren i Dubai, føles denne høsten seriøst av de skotske mestrene.

Den sene unnskyldningen til tilhengere av administrerende direktør Peter Lovell markerte et forsøk på å trekke en linje under episoden, men gjorde lite for å dempe sinne til fansen.

Hvor forlater den siste serien av arrangementer klubben og manager Neil Lennon?

Fra mestere til andre krig?

Celtics, som kom tilbake fra Dubai på fredag, fant seg snart i lys av stormen. Søndag rapporterte de om en veteran – som senere ble bekreftet som den skadede forsvareren Julian – som ble smittet med koronaviruset. På mandag ble ytterligere 13 teammedlemmer og manager Neil Lennon og hans assistent Kennedy bedt om å bli isolert.

Men takket være David Turnbulls majestetiske frispark, var Champions mest transformerte side tre minutter unna å slå hoftene mandag kveld.

Kombinert med Old Firm-derby-nederlaget ser Celtic fremdeles etter sin første seier i 2021. Det drepte effektivt ethvert varig håp om å gjenopplive innsatsen for å bli den første skotske klubben som vant ti titler på rad. Det keltiske underskuddet mot Rangers er nå 21 poeng, eller 22 med tanke på deres laveste målforskjell, til tross for at de har tre kamper tilgjengelig. Selv den selvsikre Celtic-fanen trekker seg for å erstatte pokalen.

Når Rangers forsvinner i det fjerne, bør Lennons menn nå være mer opptatt av å se skulder til skulder? Fem poeng klarere enn Celtic Hips og syv poeng over Aberdeen, som har spilt i færre kamper enn begge deler, men oddsen deres denne sesongen gir rivalene selvtillit.

READ  Ny miljøskandale i Qatar: Shuttlefly hvert tiende minutt for å bringe supportere til møter

«Celtic-sesongen har blitt så dårlig, og nå er de i en situasjon der de må fokusere på andreplassen,» sier tidligere hofter, Harts og den skotske midtbanespilleren Michael Stewart.

«De må begynne å få poeng på brettet for å bygge tillit. Hips og Aberdeen er ikke en million miles unna. Hvis du for eksempel ikke henter Celtic-poeng i de neste to kampene mot Livingston, kan du starte seriøst.

«Hvordan den keltiske sesongen blir verre.»

Celtic State

«Snublestein» for Lenins fremtid

Forlengelsen av ustabiliteten i den keltiske strømmen er ikke begrenset til tonehøyde. Manager Lennon – som kommer tilbake til makten for trener Gavin Strachan til lørdagens kamp i Livingston – er sårbar.

Lennon har slitt med å holde seg på sporet i øynene til mange fans de siste månedene, og hans fremtid er uklar. Utgang fra to europeiske turneringer og den skotske ligacupen, og etter å ha havnet bakover i tittelrittet, fikk laget til å støtte manager offentlig etter to seire på 12 kamper tidlig i desember.

Lennon restaurerte seks tranjer med seks seire – inkludert fire seire – men det ble knust av den kaotiske starten på 2021.

Styrets støtte kom med advarselen om at «fremgangen vil bli gjennomgått i det nye året.» Halvveis i januar var det ingen nyheter i køen om de ville holde seg eller vri.

Ifølge tidligere Celtic-keeper Pat Ponner, gjorde usikkerheten ingenting for å hjelpe klubben.

«De må ta store avgjørelser veldig raskt nå,» sier Ponner. «Hvis de støtter Lennon, vil de gjøre det de neste to årene? Eller vil de gjøre en endring om sommeren? Det er forlegenheten de har.

READ  'Fryktelig!' Arsenal -fansen kunne ikke tro hva Nuno Towers gjorde etter å ha byttet ut Kieran Dierni

«Lennon har gjort underverker for klubben som spiller og manager, men tiden renner ut for deg, spesielt hvis du kan komme bak Rangers.»

I mellomtiden mener Stewart at «dette er bare et spørsmål om tid» til Celtic fjerner Lennon fra sin rolle.

«Jeg får inntrykk av at denne endringen ikke skjedde i oktober-november fordi de ikke fant noen å komme inn,» legger han til.

Livingston Eye History in Decline Celtic

Det siste Celtic trenger nå er å møte et lag som flyr helt i Premier League. Men det er det de har – to ganger – hjemme- og langdistansemøter med Livingston.

Celtic, selvisolerte spillere og ledelse, vil bare være tilgjengelig på onsdag for den andre West Lodhian-turen til disse kampene.

Så de roter med et midlertidig lag i helgen mot en feilfri Livingston-side med åtte seire siden David Martindale tok ansvaret. 6 av dem kom inn i ligaen, scoret 14 mål og to innrømmet at Martindales innsats er godkjent av Premier League Manager for desember måned.

Nå er Livingston klar til å lage historie med sin første seier over Celtic. De forrige tretten forsøkene de siste 20 årene har gitt 12 nederlag og uavgjort, men det er sjelden at Livingston møter en så utsatt hjemmelag.

Martindale bryr seg ikke om noe. «Jeg så på Celtic-laget mot hoftene, og det var verdt omtrent 60 millioner kroner,» sa han.

«De hadde mye talent på den banen – m 60 millioner kunne drive klubben min i 60 år.»

Celtic håper igjen vil stole på glansen til 21 år gamle Turnbull, hvis sommerrekruttering fra Motherwell på 3,25 millioner dollar har vært viktig siden han først ble med på laget i forrige måned.

READ  Batsman ble joker: Michy Batshuayis tøffe nye liv på Fenerbahce

«Han er en fantastisk spiller,» sier Ponner. «Han er lidenskapelig opptatt av ballen, spiller mellom linjene, ser alltid pasningen. Han er et lyspunkt for Celtic-fans og gir noe å bygge klubben.»

David Turnbulls form vant prisen Premiership Player of the Year i desember
David Turnbulls form vant prisen Premiership Player of the Year i desember

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *