CGG: Dataene deres brukes til CO2-lagring i Norge

CGG har gitt Northern Lights JV DA lisensen til å få tilgang til sin North Viking Graben Multi-Client seismikkdatabase i Nordsjøen for sine nåværende og fremtidige forbedringer av CO2-lagring. Northern Lights JV DA er operatør for det første industrielle CO2-transport- og lagringsprosjektet på norsk kontinentalsokkel.

Denne første av sitt slag multiklientdatalisens for det raskt voksende CO2-lagringsmarkedet styrker CGG i planene sine om å bygge et underjordisk lagringssted med sitt multiklientdatabibliotek.

Basert på denne viktige informasjonen sier det franske oljeforskningsinstituttet at ulike industriaktører bedre kan evaluere lagringsressurser, redusere risikoen og utforme effektive og sikre overvåkingsløsninger.

Northern Lights bygger verdens første grenseoverskridende CO2-transport- og lagringsinfrastrukturnettverk for å tilby CO2-lagringstjenester til europeiske industrikunder.

Målet er å lette overgangen til netto nulloppdrag ved å redusere de uunngåelige oppgavene på andre måter og sørge for sikker og permanent lagring av CO2 under norske farvann.

Multiklient, CGG konserndirektør Dechun Lin sa: “Våre underjordiske data og førsteklasses bildeteknologier er et godt eksempel på den geografiske innsikten som kan bringes utover våre tradisjonelle markeder, nye og fremvoksende industrier, som CO2-lagring og geotermisk energi Kompetanse på å støtte våre kunder og alle virksomheter mot fremtiden.

READ  Norsk velstandsfond sier at epidemien slipper en liste over markedsrisiko

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *