Champions League-restruktureringssamtaler kan kunngjøre at panelfasen er avsluttet Champions League

Premier League og andre innenlandske ligaer over hele Europa møtes på fredag ​​for å diskutere planer for et nytt utseende. Champions League Fra 2024.

Det innkalles til en ekstraordinær generalforsamling med alle ligaer tilknyttet European League for å diskutere et UEFA-forslag om å reformere og reversere den mest verdifulle konkurransen på kontinentet. Trusselen om en europeisk superliga.

Det er forstått at UFA har foreslått å fjerne formatet på de åtte lagene på fire og erstatte det med en liga, der hvert lag spiller i 10 kamper kjent som det «sveitsiske systemet».

Økningen fra seks kamper til 10 om høsten vil ha en kalenderpåvirkning på Europas innenlandsligaer, og fra et engelsk perspektiv vil det ha innvirkning på Carabo Cup. UEFA-president Alexander Seferin har sagt at det ville være «bra for alle» hvis kampen ble utsatt.

Det er uklart om ligaene vil godkjenne UEFA-forslaget eller be om mer tid til å vurdere det, men tid kan være en faktor i økt momentum bak European Super League.

Det er forstått at Real Madrid står i spissen for løsrivelsesplanen, som FIFA og de seks kontinentfederasjonene – inkludert UEFA – har uttalt at de ikke vil godkjenne.
FIFA har advart om at enhver spiller som er involvert i en Super League vil bli utestengt fra internasjonale konkurranser som verdensmesterskapet.

Styrende organ for europeisk fotball har rådført seg med interessenter om planene om å restrukturere kampene, inkludert de europeiske ligaene og European Club Association, fra 2024-25 sesongen.

De Den europeiske gruppen av fotballsupportere sa denne uken Super League-programmer er «upopulære, ulovlige og farlige». Bekymringer har blitt uttrykt for at plassering av alle 32- eller 36-ligaer i en liga gir «fleksibilitet» for at antall kamper kan økes utover 10 i fremtiden.

READ  Formel 1 | Dietrich Matschitz, medgründer av Red Bull, har gått bort

Lars-Christer Olsen, president i European League, sa i desember: «Hvis vi kan se hva slags innvirkning dette vil ha på landslagskamper og andre ting, tror jeg vi kan presse inn fire datoer til i kalenderen, men fortell meg veldig snart nå – dette bør være en del av forhandlingene våre. » ”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *