Channel og MEPs stemmer for å legge De Britiske Jomfruøyene til listen over skatteparadiser Skatteparadis

Storbritannia legger press på utenlandske territorier, inkludert Europaparlamentet De britiske jomfruøyene, Guernsey og Jersey bør legges til EUs skatteliste etter inngåelsen av Brexit-avtalen.

Ved å sende et signal om at det er nødvendig med drastiske tiltak i skatteunndragelse som svar på koronavirusepidemien, stemte MEPs overveldende for å legge til flere land og territorier til listen over ikke-samarbeidsvillige jurisdiksjoner.

Oppløsningen, som ble vedtatt med en margin på 587 mot 50 stemmer tidligere denne uken, inkluderer tiltak for automatisk å inkludere land som bruker 0% skatteregime i blokkeringslisten. Disse inkluderer deler av Storbritannia i utlandet hvor åpenhetskampanjer blir sett på som skatteparadis.

Mange jurisdiksjoner er fjernet siden den ble lansert i 2017. Imidlertid unngikk de som er tilknyttet EU-landene generelt inkludering, og Storbritannia forsøkte å beskytte sine utenlandske territorier mot tidligere leting.

Etter avstemningen vil enhver beslutning om å utvide blokken være hos de 27 medlemslandene i EUs økonomiske og finansielle råd. MEP-er argumenterte senere for annekteringen av EU-territoriene Nederland, Irland og Malta. Fullmektig Territorier i Storbritannia har ikke et sikkerhetslag fra å bli lagt til svartelisten.

Ukens folkeavstemning er eksplisitt nevnt Slutten på Brexit-avtalen, Said, at Storbritannias utenlandske territorier nå skal screenes for å bli inkludert i listen, og legger til at Brexit-avtalen «er basert på gjensidige verdier og bidrar til generell velstand, som automatisk utelukker okkupasjonsskattkonkurranse.»

Robert Palmer, direktør for UK Campaign Committee on Tax Justice, sa: “Skatteparadis etter britiske skatteparadis har mistet sine verger innenfor korridorene i Brussel. Jeg forventer at EU vil øke presset på slike steder Jersey For å rydde opp. Storbritannia har blitt advart om at EU vil handle raskt hvis regjeringen prøver en Singapore-Thames-tilnærming med brannen av forskrifter og avgifter. ”

READ  Krig i Ukraina: Er å gripe Soledor så strategisk for Russland?

Tiltaket kommer blant kritikk fra parlamentsmedlemmene om at den nåværende versjonen utelukker mange steder som er allment ansett som skatteparadiser, inkludert Caymanøyene. Var britisk oversjøisk territorium Den ble lagt til EU-blokkeringslisten i februar i fjor, Men senere fjernet.

Registrer deg for e-posten Daily Business Today

Spanias konservative MEP diskuterer onsdagens folkeavstemning. Jose Manuel Garcia-Marcello angrep Gibraltars posisjon etter brexit. “Hvem ville etablere seg i den europeiske regionen hvis den ble satt opp i Gibraltar, skattefritt og for tilgang Den Europeiske Union? Vi var bekymret for at England skulle bli Singapore innenfor våre grenser. Så bør vi akseptere et skatteparadis ved grensene i Gibraltar? ”

Studien av britiske skatteordninger øker blant kontinentet at Boris Johnsons regjering dramatisk kunne endre regimet for å gi Storbritannia et konkurransefortrinn utenfor EU. Ettersom regjeringen låner ballonger i land over hele verden på grunn av Govt-19-epidemien, presser den for en økning fra skatt for å fikse landenes press på offentlige midler.

Utenlandsk territorium i Storbritannia har også blitt undersøkt etter påstander om utbredt politisk korrupsjon, misbruk av skattebetalernes penger og en atmosfære av frykt. Etablere en uavhengig dommerledet etterforskning av krav til De britiske jomfruøyene.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *