ChatGPT, fenomenet kunstig intelligens, øker i «menneskelig» intelligens

OpenAI, California-selskapet bak ChatGPT-arrangementet, avduket tirsdag GPT-4, en ny versjon av kunstig intelligens-teknologien som driver den populære chatboten og er ett skritt nærmere dataprogrammer som er «intelligente» enn mennesker.

Microsoft, som investerte milliarder av dollar i startups, annonserte GPT-4 etter å ha integrert det med Bing, hvis søkemotor allerede har vært utstyrt med ChatGPT-funksjonalitet i en måned.

«GPT-4 er en utmerket multimediamodell, mindre effektiv enn mennesker i mange virkelige situasjoner, men like god som mennesker i mange profesjonelle og akademiske miljøer,» sa OpenAI i en uttalelse.

ChatGPT har skapt mye spenning, men også kontrovers, fordi det er fritt tilgjengelig for millioner av mennesker over hele verden og brukes til artikler, kodelinjer, scenarier eller for å teste dens evner.

Med GPT-4 lover selskapet at chatboten vil «bli mer kreativ og samarbeidsvillig enn noen gang.»

I motsetning til tidligere versjoner er den nye modellen utstyrt med visjon: den forstår tekst, men også bilder, takket være en annen oppstart, Be My Eyes. Den genererer imidlertid bare tekst.

I umiddelbar fremtid vil bare brukere av den betalte versjonen av chatboten, ChatGPT Plus, og de millioner av Internett-brukere med tilgang til nye Bing kunne teste GPT-4 (for øyeblikket uten bildebehandling).

– «aldri sett» –

OpenAI har dermed posisjonert seg i forkant av utviklingen av kunstig intelligens (AI), med sine programmer som produserer tekster eller bilder som DALL-E.

GPT-4s multimedieevner er et skritt i retning av såkalt «generell» kunstig intelligens, som oppstartssjef Sam Altman etterlyser.

I følge Sam Altman refererer konseptet til AI-systemer som har menneskelige kognitive evner, eller er «generelt smartere enn mennesker».

READ  Innendørs livsundersøkelse avslører mutasjoner hos mennesker og levende mikroorganismer

«Vårt oppdrag er å sikre store AI-fordeler for hele menneskeheten,» sa han på selskapets blogg 24. februar.

Foreløpig mangler modellen en viktig egenskap: minne. Den vil slutte å bruke data i september 2021 og «vil ikke fortsette å lære av sine erfaringer,» ble OpenAI opplært til detaljer.

På den annen side var han akademisk kvalifisert: «Han besto advokateksamenen med topp 10% karakterer. Den forrige versjonen, GPT 3.5, var på de dårligste 10%,» sa han. Selskap.

«GBT-4 kan nå søke om å studere ved Stanford (et prestisjefylt amerikansk universitet, red.anm.). Hans resonneringsevne har aldri vært sett før!» Jim Fan, en AI-ekspert som har jobbet hos Google og OpenAI, tvitret. , nå hos Nvidia. Han innrømmet at han gjorde det dårligere enn modellen i noen tester.

«Kraften til algoritmen vil øke, men dette er ikke en ny revolusjon,» sa Robert Vesol, administrerende direktør i det franske selskapet Illuine Technology. «Vi dro ikke fra månen til Mars.»

«Til tross for sine evner, har GPT-4 de samme begrensningene som tidligere modeller,» erkjente OpenAI. «Han er fortsatt ikke helt pålitelig (han + hallusinerer +, finner på ting og gjør logiske feil).»

– AI Race –

ChatGPT Grace har startet løpet for generativ AI.

I forkant har Microsoft og Google integrert automatiserte opprettelsesverktøy i deres nettbaserte plattformer og programvare, noe som gjør det enkelt å produsere e-poster, annonsekampanjer og andre dokumenter – ikke uten hikke og mekaniske hallusinasjoner.

Morgan Stanley kunngjorde tirsdag at de vil bruke GPT-4, som «gir umiddelbar tilgang til all kunnskapen til den mest kvalifiserte personen innen formuesforvaltning,» bemerket Jeff McMillan, en av bankens ledere.

READ  🔎 Kjemisk reaksjon - Definisjon og forklaringer

Opplæringsselskapet Khan Academy og betalt app Stripe vil integrere GPT-4-funksjoner.

Denne raske utviklingen av generativ AI bekymrer mange intellektuelle og kreative bransjer, som allerede har redusert seg til rollen som å administrere chatboter for å trekke ut de beste tekstene og bildene.

Det er også muligheter for at disse teknologiene kan brukes til uhyggelige formål.

I tillegg til allerede kjente risikoer (farlige råd, dårlig datakode, feilinformasjon osv.), annonserte selskapet at det har ansatt mer enn 50 eksperter for å vurdere nye risikoer som kan dukke opp for cybersikkerhet.

Deres tilbakemelding og analyse skal gjøre det mulig å forbedre modellen. «Spesifikt samlet vi inn ytterligere data for å bekrefte at GPT-4 nekter brukerforespørsler om å produsere farlige kjemikalier,» sa OpenAI.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *