Chief Production Officer Masamichi Okada, Energy News, ET EnergyWorld

Toyota Motor Corporation vil sikte på å gjøre alle sine globale anlegg karbonneutrale innen 2035, sa en toppsjef fredag ​​og gikk videre med det 15-årige målet som begynner i 2050.

Toyotas produksjonsansvarlige Masamichi Okada sa at bilprodusenten først vil fokusere på å introdusere ny teknologi for prosesser som maling, belegg og støping.

«På denne måten vil den fokusere operasjoner med høyt CO2-innhold på å redusere CO2-utslipp så mye som mulig, eller til og med eliminere CO2-utslipp,» sa Okada i en online briefing.

«Ved å identifisere disse områdene vil vi fokusere ressursene våre og tro at dette vil bidra til å forkorte tiden til vi kan oppnå karbonnøytralitet,» sa han.

Han la til at bilprodusenten også ville vurdere å ha energikilder på stedet og utenfor stedet det kunne stole på for fornybar energi.

Ettersom presset øker globale bilprodusenter for å redusere utslippene, sa den tyske luksusbilprodusenten BMW at fabrikkene i Kina planlegger å nå karbonneutralitet innen utgangen av dette året, mens Ford også har som mål å forsyne alle sine fabrikker med fornybar energi fra innenlandske kilder innen 2035 .

Toyota har de siste årene sagt at elektriske kjøretøyer (EVs) vil spille en større rolle for å redusere utslipp, men at andre løsninger bør brukes, for eksempel hybridbiler eller langsomt solgte hydrogenbiler.

For å oppnå karbonnøytralitet, tar Toyota sikte på å ha en rekke alternativer, sa Okada og la til at bilprodusenten ønsker å jobbe med og montere flere modeller av elektriske biler samtidig.

«Vi vil dra nytte av vår erfaring og kunnskap vi har fått gjennom årene,» sa han.

READ  2023 Toyota Corolla testbil: mer økonomisk, mindre slim

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *