Christchurch-mosketerroristen starter juridisk utfordring i New Zealand High Court | Christchurch skyter

Den australske mannen som fortsatte Christchurch moske massakre Han setter i gang en juridisk utfordring mot fengselsforholdene i New Zealand High Court.

Brendan Torrent, som ble dømt til livstid i fengsel for 51 tilfeller av drap og terrorisme i fjor, vil representere seg selv ved en rettssak i Auckland torsdag.

Han har bedt om en rettslig gjennomgang for å se om avgjørelser er gjort riktig innenfor loven. Han har ikke anket sin dom og har ingenting å gjøre med utfallet av straffesaken eller etterforskningen av terrordommen.

Informasjonen som ble gitt til Guardian fra retten, indikerer at retten vil at drapsmannen skal gjennomgå avgjørelsene fra kriminalomsorgsdepartementet angående hans fengselsforhold og bli utpekt som en “terrororganisasjon” i henhold til terrorvernettelsesloven.

Bevæpneren blir holdt i et fengsel i Auckland, der det er strenge forhold rundt fengslingen hans og noe kommunikasjon med omverdenen.

Dommer Jeffrey Wenning er innstilt på å behandle saken, og representerer selv den australsk oppdratte terroristen.

Rettssaken vil ikke være åpen for publikum, selv om media får lov til å delta.

I angrepene 15. mars 2019 drepte skytten 44 mennesker ved Al Noor-moskeen under fredagsbønner, og syv til før han kjørte til Linwood-moskeen.

30 år gammel Erkjente straffskyld i fjor 51 drap, 40 attentater og en terroristopptelling. Han Livstidsdom Uten mulighet for prøveløslatelse.

Med Australian Associated Press

READ  Passasjerer sier at Delta ble sparket av et fly for å være Trump-støttespillere

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *