Christophe Galtier, i selskap med en morsom Mbappé, etter å ha kritisert et fly fra Paris-Nantes: «Vi skal reise på en sandbåt.»

«I morges diskuterte vi med reiseselskapet for å finne ut om vi kan reise på sandbåten,» introduserte den parisiske treneren som svar på et spørsmål om kontroversen som fulgte turen. Des Parisiens, under en pressekonferanse i forkant av Juventus sin velkomst til Torino i Champions League.

Spørsmålet vakte vantro og latter fra stjernespissen Kylian Mbappe, som satt sammen med Galtier.

Idrettsminister Amélie Oudéa-Castéra svarte på rapporten ved å spørre Paris SG-treneren på sosiale nettverk: «Mr. Galtier, du har vant oss til mer passende og mer ansvarlige svar – snakker vi om det? @PSG_inside @CBaune #edruelighet # Mbappe #Galtier #psg #TGV», tvitret han.

PSG ble søndag kritisert av TGV-Intercités-direktør Alain Krakovitch for klubbens krav.

«Paris-Nantes er mindre enn to timer med TGV, våre felles interesser: sikkerhet, hastighet, tjenester og mobilitet for miljøet Jeg fornyer programmet vårt for TGV-tilbudet i henhold til dine spesifikke behov», ved- til videoen av den italienske midtbanespilleren Marco Verratti på PSG-flyet publisert på sosiale medier foreslått i en tweet som svar.

Sjefen for TGV har gitt sitt bidrag til debatten om bruken av fly, spesielt bruken av private jetfly, som nylig har raset i den franske politiske klassen. Noen på venstresiden og blant miljøvernere ønsker å designe en slik transportmåte på grunn av dets karbonavtrykk.

Fredag ​​pekte anti-globaliseringsforeningen Attac på holdningen til PSG-spiller Lionel Messi, hvis privatfly har foretatt 52 flyvninger siden juni, «som betyr 1502 tonn CO2». «Det er som en franskmann om 150 år», understreket organisasjonen, og etterlyste regulering av bruken av private jetfly.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *