Clavens mener flere internasjonale kamper har funnet sted – UEFA – kunngjør møte med Viji

Skeptisk: – Det store spørsmålet er om det er riktig å legge press på et så stort landslag når smitten er så høy. Jeg tror det ikke er riktig, sier Liz Clavenus til VG. Foto: Wither Root / NTP Sconfix

Liz Clavenes, 39, elitedirektør i Norges Fotballforbund, har stilt spørsmålstegn ved om det er riktig for et så stort landslag å legge press på den nåværende epidemien i Europa. Nå kunngjør han et møte med UEFA.

– Vi var forberedt på at det kunne være flere infeksjoner på laget på grunn av det store epidemitrykket over hele Europa og Norge. Det er en spiker i kisten når du bekrefter det, men vi var klare for det, Clavenus VG.

Nyheten kom fredag ​​morgen at ytterligere tre spillere hadde testet positive for Corona.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og Opos League live på skjermen

Norges landskamp mot Romania ble avlyst etter en positiv test av Omar Elabedello. Nå har Marius Lode, Patrick Berg og Marcus Henriksen blitt smittet.

– Denne saken bekrefter hvor viktig det er for noen som har vært i nær kontakt med andre ofre å bli isolert innen ti dager. Selv om nærkontakten testes negativ, bør han være isolert i 10 dager fra datoen for nærkontakten. Helseminister Bent High (H) VG sa saken bekrefter hvor viktig det er for alle å følge reglene.

Utgave: Helseminister Bent Hai (H) kom med en sterk anbefaling om ikke å reise til Romania. Originalen var et landslag som aldri reiste til Romania. Foto: Perit Rold

Først ble den private internasjonale kampen mot Israel avlyst etter at den israelske spilleren testet positivt.

READ  Mold uten sjanse mot Arsenal - scoret igjen etter en god første omgang - VG.

En stor debatt startet om Norge skulle reise til Romania, som kom med en sterk anbefaling om at helsemyndigheter ikke skulle spille spillet. UEFA bestemte at kampen var satt til et norsk 0-3-nederlag.

Les mer

Høyt i landslagskonkurranser: – Begge er ulovlige i Norge

Norge måtte sende et «nødlandslag» til Østerrike for å avslutte kampen, som endte 1-1.

– Denne uken krever at vi har et vanskelig skille mellom reglene i Norge og andre land etter UEFA-protokollen. Hjemmeklubber har gjort en enorm jobb med infeksjonskontroll gjennom året. Det var ingen infeksjoner. Dette er det viktigste akkurat nå. For å redde klubbfotball, sier Clavenus.

– Er du redd for at folk vil tro at du tar feil nå?

– Nei, vi må tåle at folk kritiserer oss. Vi representerer medlemmene av den største sporten i Norge. Det er ikke svart og hvitt. Vi har hatt en god samtale med helsemyndigheter de siste dagene og vil opprettholde en god atmosfære av samarbeid i fremtiden, sier Clavenus – Fortsetter:

– Men når flyet var i Cartermoine, når flyet skulle ut, når dette var lenge planlagte kamper, måtte vi lene oss på gjeldende regler i Norge og UEFA-protokollen. Det store spørsmålet er om det er riktig å legge press på et så stort landslag når smitten er så stor. Jeg tror det ikke stemmer.

– Bør NFF ta selvkritikk på noe område?

– Ja. Vi definitivt. Vi burde allerede ha tatt grep for hvordan vi skal fortsette med potensielle eksplosjoner. Det store spørsmålet er om landslagspresset skal være så stort når det smittsomme presset på samfunnet er høyt og klubben lider før slutten av fotballsesongen. Det viktigste vi gjør i et slikt år er klubbfotball. Klinisk er disse infeksjonstilfellene ukompliserte. Spillerne presterer bedre, og de er beskyttet mot samfunnet. Men som UEFA, og som et medlemsland, må det erkjennes at etterspørselen etter flere internasjonale konkurranser på dette stadiet er svært kommunikativ, politisk og emosjonell.

READ  Lønnsfest på Oslo skole: - - Beklager

– Kan du utdype det du sier fordi presset på landslaget er så høyt?

– Opp til dette vinduet klarte landslagsfotballen å rulle og navigere innenfor UEFA-protokollen og presterte veldig bra. Nå som epidemitrykket er så høyt over hele Europa, ser vi mange infeksjoner i mange landslagsgrupper. I lys av den endrede epidemisituasjonen og det faktum at klubbene i deres respektive land står overfor en sårbar slutt på fotballsesongen, ville det være en feil å gjennomføre fullstendige Nations League-runder under de rådende omstendighetene.

– Hvorfor tok ingen i NFF ansvar før de hadde en samtale med UEFA?

– NFF er i konstant dialog med UFA, og det er klart at UEFA-kamper vil bli løst. Som i andre deler av Europa brukte vi dette som grunnlag. Norge er et av de minst smittsomme landene i Europa. Vi må nå gå inn i en ny dialog med UEFA for å presse for endringer i protokollen. Når jeg ser tilbake, er det grunn til å stille spørsmål ved om disse landskampene burde vært spilt.

– Vi vil nå ta initiativ til å møte UEFA for å gjennomgå den fullstendige protokollen gitt av den siste epidemien. UEFA-protokollen er designet for å fange og kontrollere infeksjon i tropper, men viktigst for å forhindre spredning av smitte i samfunnet. Dette er uten tvil det beste som gjøres i Europa. Men protokollen må justeres i lys av den siste utviklingen for å redde spillerne og gjøre personalet enda bedre.

Nå blir det lang tid uten internasjonale konkurranser. Neste planlagte landslagsmøte er i mars.

Før den tid skal blant annet Elite-serien være ferdig. Lagleder for båt / klima Howard Zachariassen bekrefter at kampen mot Stromscott vil gå som planlagt.

READ  Managed Norway fortsetter sin raske internasjonale ekspansjon, og lanseres i Norge og Sveits

Det er ukjent på dette tidspunktet hva han vil gjøre etter at han forlater stillingen. NFF Top Niles FIsketjønn uttalte tidligere Eliteserien «tåler ikke mange flere utsettelser».

Saken blir oppdatert!

V.G. Se tilleggsstatistikk for Eliteserien live.

Eliteserie

  • Champions League-kvalifisering
  • Europa League-kvalifisering
  • Representantkvalifisering
  • Representasjon

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *