‘Cloverfield’, ‘Trollhunter’ og tilgjengelige scener Birth of Monster Movies

Oppdagede scener Monsterbildet ser ut som et oksymoron. Discovered Scenes Horror er en førstepersons historiefortelling opprettet uten noe budsjett, og den er ikke planlagt. Monsterfilmer er derimot store produksjoner som koster millioner av dollar for å skape omfattende og skremmende skapninger. Disse undertypene virket nesten uforenlige. Men senere kom to filmatiske anomalier i Ax: Cloverfield (2008) og Trollhunter (2010).

Begge disse filmene er motstridende, men de viktigste er de som kombinerer skrekkgenrene på en eller annen måte som gir et nytt perspektiv på frykten som vanlige mennesker opplever under det største monsterangrepet. Slik som kaiju-bilder Godzilla Og Pacific Rim Fokuser på å se monsteret i all sin prakt ovenfra generelt, da fullskala ødeleggelse kan fanges opp av kameraet. Men i å imitere estetikken til scener som finnes i historier som er større enn livet, er CGIs verk enda mer skremmende når de blir sett på nært hold og utenfor gulvet, ikke gjennom en TV-skjerm i en bortgjemt kontorbygning. Den vanskelige delen er å finne en balanse når du viser det arbeidet fra et menneskelig perspektiv; Filmskapere må være kreative for å sikre at disse verkene av CGI er verdt pengene.

Cloverfield, Bevegelse Matt Reeves Og produsert J.J. Abrams, Bruker den høye høyden på New York Citys himmel og illusjonene av tunnelbanetunneler for å leke med størrelse og finne kreative måter å fastslå hvor stort dette monsteret er ved første øyekast. Filmen åpner med at Rob (Michael Stall-David) holder fest på broren Jason (Mike Vogel) og kjæresten Lily (Jessica Lucas). Mens de drikker til Robins nye eventyr, begynner leiligheten å riste og festene løper til taket for å se hva som skjedde. Der, med denne høye utsikten over byen, er partiet i stand til å se at det har funnet sted et slags utbrudd, som til slutt avsløres å være en demon som bryter ut fra East River. Med et kamera i hånden løper Rob, Jason, Lily og vennene deres Hut (DJ Miller), Beth (Otted Annabelle) og Marlina (Lizzie Kaplan) over byen for å unnslippe.

READ  Topp Super Bowl-annonser: Will Ferrell, Matthew McConaughey, Timothy Solomon og flere spiller i morsomme reklame

Monsterets virkelige størrelse og form blir sjelden sett, og den vises av kornnyhetsopptak tatt fra en TV-skjerm; Gruppen ser bare utsikten over beina mellom skyskrapene. Men til tross for mangelen på et fullstendig syn på monsterets kropp, føles dets eksistens alltid. Reeves leker med ideen om størrelse i stedet for å vise gjenstanden for frykt. Det beste eksemplet er når en skapning kaster hodet til Frihetsgudinnen over New York City, det ser ut som en baseball. Ødeleggelsen av et slikt ikonisk objekt og det lette kastet av hodet slår raskt fast at seeren på filmen ikke ser skapningen, at den er stor, det vil si at den er sterk.

Så, etter et fullstendig bilde av monsteret skjult i skyggene, opererer kameraet ansikt til ansikt med det mens kameraoperatørhytta står under det og ser rett frem. Bena eller støvskyene gjemt bak bygningene dekket ikke kroppen. Alt kameraet kan se er den store størrelsen på monsteret. Når den lener seg for å spise sin neste menneskelige mat, knuser ansiktet mot linsen og plasserer betrakteren så nær som mulig denne skapningen. Med munnen åpen og kameraet følger den uheldige operatøren, gjenspeiler skuddet følelsen av et lite hjelpeløst bytte. Tidligere monsterfilmer er i stand til å skildre dette nivået, ja, men kan gi det fryktinngytende sjokket å føle at noen kommer til å bli fortært.

Når Cloverfield Det er høye bygninger, Andre Evretlin Trollhunter Ved å bruke både høye trær og karrige land beveger Norge seg mot naturen for å skape en taksonomi av kretsende giganter. I sin søken etter å finne svar på spørsmålet om bjørnejakt, snublet tre høyskolefilmskapere over et regjeringsplan for å dekke til eksistensen av giganter. Med denne oppdagelsen imiterer de trolljegeren Hans (Otto Jesperson) fordi han bekjemper skapninger av alle størrelser, typer og appetitt, og står tre hundre meter over hverandre med ett til tre hoder.

READ  El nuevo cruce entre Gladys La Pamba Tucumana y Carina La Princita en Condanto 2020: "No somos amigos, yo tampoco quiero serlo"

Å gå fra byen til skogen, går revredalen tilbake til røttene til de gjenopprettede skuddene: plot Trollhunter Noen amatørfilmskapere prøver å lage en film uten penger. Likevel, i stedet for usynlige hekser eller sladrende spøkelser, kommer kjempene ut av trærne og går inn i visningen av kameraet. Det er ingen debatt om noe i skogen er skremmende. Monster, så trusselen er åpenbar og veldig skremmende.

Everett bruker også ideen om en regjeringskonspirasjon for å få ideen om giganter på den norske landsbygda til å virke noe plausibel. Når begge er til stede Cloverfield Og Trollhunter Lek med det estetiske som betrakteren mener er sant, omformuleringen skaper en kompleks historie med løgner i et område med norsk ledelse fordi Hans er medlem av en hemmelig gruppe kalt Goblin Security Service, som er dedikert til å beskytte befolkede områder med disse dyrene. Dette er et fremmed konsept, tilsynelatende latterlig på overflaten. Men å akseptere estetikken til de oppdagede scenene gjør filmen så skremmende fra et tøff biologisk aspekt at filmviseren ser at en gigant blir stoppet ved midnatt. Bærbare kameraer og rystende nattsyn gir troverdighet Trollhunter, Selv om det er kort, synes det å være monstre mulig.

Dessverre er kombinasjonen av tilgjengelige skudd og massive monstre foreløpig et blunk i pannen. Cloverfield Og Trollhunter Selv om de er unike i deres eksperimentering med form og sjanger, og kritisk vellykkede, blir en slik tilnærming til horror ikke tatt opp av studioer med tilgang til store budsjetter.

Begge disse er imidlertid hybrid tilnærminger til scener og monstre som finnes i filmer som Born. Hidaki AnnoS Shin Godzilla (2014). Kameraets maskin er ikke til å bli fullstendig anerkjent, slik byråkrater hevder i konferanseplanen, når Godzilla viser all sin destruktive herlighet fra et luftperspektiv, det meste av handlingen utspiller seg. Men det er noen raske tilfeller der kameraet fanger utsikten til en navngitt borger som flykter fra ruinene av byen, og peker mobiltelefonkameraet direkte mot skapningen som treffer bygningene som treblokker. Disse kort-scenene gir et skummelt lag av virkeligheten, slik man ser det i filmen Cloverfield. Seeren av filmen tar plass til kameraoperatøren og ser på monsteret, som også løper fra sine massive ben.

READ  Långivere anklager norsk flybuss for 'urimelig trykk'

Cloverfield Og Trollhunter Vis at det er måter å navigere ved å bruke perspektivet til første person, samtidig som du lager det mest omfattende og skremmende monsteret. Disse filmene følger veldig nøye følelsen av å være på bakken, og skaper en ny slags frykt, som konfronterer den strålende virkeligheten at filmvisningen menneskeheten er liten og skjør. Opptakene som er oppnådd handler ikke om en gutt som løper gjennom skogen uten kamerastabilisator. Dette er for å oppmuntre ideen om å fortelle sannheten.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *