Coca-Cola-sjef Georgia fordømmer undertrykkelse av velgerne: ‘Denne loven er uakseptabel’

Coca-Cola-sjef James Quincy har uttalt seg mot nylige endringer i velgerlovene i Georgia, som aktivister sier er undertrykkende mot velgerne, og kaller den nye loven “uakseptabel”.

“Vi har alltid motarbeidet denne loven,” sa Quincy til CNBC onsdag.

“La meg være tydelig og kortfattet, denne loven er uakseptabel, den er et tilbakeblikk, den fremmer ikke politikken vi stemte for i Georgia, den har bred tilgang til å stemme, rundt velgerens bekvemmelighet, for å sikre valgintegritet, og det er åpenbart et skritt bakover, “la den britiske forretningsmannen til. Said.

Coca-Cola, med hovedkontor i Georgia, bør møte press fra politiske aktivister, sammen med andre organisasjoner, om å fordømme SB202-loven som ble undertegnet i forrige uke av den republikanske guvernøren Brian Kemp.

I en uttalelse som ble offentliggjort mandag, sa selskapet at det var “skuffet til slutt”, men sa at det “ikke ble sett på som det siste kapitlet” i Georgia om velgerloven.

Les mer:

Quincy utdypet ikke hvorfor selskapet i utgangspunktet unngikk å fordømme loven etter at den ble undertegnet i forrige uke, men sa at selskapet ville være “for sterkt” etter sitt syn.

“Sannheten er at uten å ta en generell holdning, blir mange ting forbedret og oppnådd personlig, men i dette tilfellet fungerer det tydeligvis ikke,” sa Quincy. “Derfor er vi mye sterkere i vår generelle posisjon enn vi var tidligere denne uken, og vi vil fortsette å ta til orde for endring i Georgia.”

Den kontroversielle lovforslaget, kjent som SB202, implementerte flere viktige endringer i avstemningen, som kan påvirke georgierne i fremtidige valg. Disse endringene vil omfatte å gi statlige valgstyrer den ultimate makten over statlige tjenestemenn – det vil si en stat som drives av en republikan, som Georgia, som kan diskvalifisere demokratiske velgere.

READ  Donald Trump: Dette er den 45. amerikanske presidenten vil dra etter å ha forlatt Det hvite hus

Lovforslaget håndhever også krav til identifikasjon av velgerne for stemmesedler uten stemmegivning, begrensede stemmesedler, og gjorde det ulovlig å bringe mat eller vann til velgere som stod i kø.

Å blokkere mat og vann for velgere i kø har forårsaket kontrovers, spesielt i staten fordi Georgia lenge har blitt vanæret i velgerkøen, spesielt i ikke-hvite områder.

Lovforslaget har allerede blitt truffet med tre separate saker siden det ble signert i lov i forrige uke.

Delta Airlines-sjef Ed Bastian snakket i et notat som ble sendt til ansatte denne uken mot loven. Han sa at loven var “uakseptabel og inkonsekvent med Deltas verdier.” Selskapet har også hovedkontor i Georgia.

Citibank, Merck og American Express-ledere har også uttalt seg om loven, og noen oppfordrer flere bedriftsledere til å fordømme flyttingen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *