Color Line utreder 500 ansatte ettersom det stanser passasjertjenesten

Color Magic er satt på grunn av reisebegrensninger – Bilde fra Color Line

av

Sjøfartsdirektør


2021-06-01 02:12:54

Color Line, som opererer luksuspassasjerferger som krysser Nordsjøen samt lasteskip, har kunngjort suspensjon av passasjertransportoperasjoner og permitteringer av ekstra personale.

Med henvisning til nye myndighetsbegrensninger som begrenser passasjerbevegelse som en del av strenge smitteverntiltak, har Color Line stanset passasjercruise mellom Norge og Tyskland. «Så Color Line bestemte seg for å stoppe MS Magisk farge Mellom Oslo og en agent inntil videre. «

Color Line har fjernet sitt andre passasjerskip, The FantasyfargeFra og med november 2020, etter at forrige runde med reisebegrensninger ble kunngjort i Norge og Tyskland. Linjen fortsatte å drive cruisetjeneste fra Oslo, men passasjerer fikk ikke gå i land i Tyskland og ble i stedet pålagt å ta en rundtur til Norge.

Linjens forsendelser vil imidlertid fortsette. Roo Fargeprøve Vil fortsette å jobbe mellom Oslo-agent for å transportere varer. Frakten fortsetter også mellom Kristiansand, Larvik og Hirtshals på to ferger av linjen, SuperSpeed ​​1 og 2.

Med henvisning til selskapets fallende inntekter og vedlikeholdskostnader for passasjerferger som er på vent, sa administrerende direktør Trond Cliffdal: «Derfor finner Color Line seg, dessverre, tvunget til å kunngjøre ytterligere permitteringer på nesten 500 ansatte.» Han antydet at dette ville komme i tillegg til rundt 1000 som allerede er permittert. Selskapet permitterte opprinnelig 600 ansatte og la til 400 når Fantasyfarge Den ble tatt ut av tjeneste i november. Norske medier har spekulert i at det på grunn av selskapets restrukturering kan avbryte minst 300 jobber permanent.

Color Lines reduserte styrkeinnsats fulgte lignende tiltak tatt av andre norrøne fergeoperatører. Norwegian Fjord Line kuttet nesten 300 steder i fjor høst da den slet med den økonomiske virkningen av viruset. Rapporter anslår også at Sveriges Stena Group reduserte arbeidsstyrken med 1200 mennesker i løpet av 2020.

Konsernsjef Kleivdal bemerket at Color Line har ført en konstruktiv dialog med relevante fagforeninger for ansatte til sjøs og virksomhet på land. Han sa: «Oppsigelsene kan bli kansellert med kort varsel, når myndighetene tillater passasjertrafikk å returnere mellom Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.»

READ  Nytt overskridelse av pivotindeksen: lønn og godtgjørelser økte igjen

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *