Corona frykter eksplosjon i ny militærleir i trikker – mer enn 50 isolerte – NRK trikker og Finmark – lokale nyheter, TV og radio

Denne artikkelen er mer enn en måned gammel og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronar hjertesykdom.

Hold deg oppdatert Oversikt over NRK, Eller av FHIs Netsider.

Femti mennesker er nå isolert i Skjolt-leiren i Melselv kommune etter et utbrudd i Settermoin-leiren i nabolandet Bardu kommune.

«Vi er mer isolerte enn retningslinjene tilsier, men det skal være på den sikre siden.

Sendt til Mulselv kommune Ga ut en pressemelding fredag ​​kveld En av ansatte ved Settermon Camp, som gikk på kurs på Schjold Camp tidligere denne uken, har nå testet positivt.

Flere garantier: Militærtalsmann Eric Schomdel har isolert mer enn nødvendig i håp om å forhindre spredning av Govt-19.

Foto: Rune Nordcord Andreassen / NRK

Sporing av alvorlig infeksjon

Det var cirka 25 deltakere på kurset. Nå er alle isolert. I tillegg er 25 nye individer blitt isolert etter nærkontakt med en smittet person i Settermoy-leiren.

Cirka 170 mennesker er testet for korona To offiserer i rustningsbataljonen fikk diagnosen infeksjonen onsdag. Totalt 20 personer er rammet i forbindelse med eksplosjonen i Settermon-leiren.

19 av dem ble med i leiren. I tillegg ble en amerikansk soldat skadet. Han regnes som et isolert tilfelle av infeksjon.

Setermoen Leir

Hjerteskade: Koronaeksplosjonen ved Settermon-leiren rammet alvorlig og forbød innreise til de tvungne.

Foto: Rune Nordcord Andreassen / NRK

– Vi jobber hardt med infeksjonsovervåking, spesielt da det er veldig viktig å finne «Pasient 0», sier Borde kommuneordfører Dorlf Heidel.

Kommunen mener infeksjonen kan stamme fra kursinstruktører fra Astardon Garrison. De venter på svarene på testene som kan avsløre dette.

Doralf Heidel, ordfører i Purdue

Infeksjon fra Sør: Bord kommunes ordfører Doralf Heidel mener smitten definitivt kommer fra instruktører fra Asterdalen garnison.

Foto: Rune Nordcord Andreassen / NRK

– Kurs ble holdt på Settermon Camp i forbindelse med et arbeidsfelt i utlandet. Heidel sier det er norske ansatte.

Obligatoriske gateways er forbudt å komme inn på inngangen, og alle i Settermoon må begrense nærkontakt.

På Rena-leiren i Astarton har seks personer testet seg positive for Govt-19 det siste døgnet.

Høye smittetall i Norge

I løpet av det siste døgnet er det rapportert om 498 nye infeksjoner i Norge, som er det høyeste antallet nye infeksjoner i Norge innen 24 timer under koronainfeksjoner.

Bare i Oslo er det rapportert 149 nye koronainfeksjoner det siste døgnet

Cirka 60 personer med koronasykdom er innlagt på norske sykehus. Fire av dem blir behandlet med åndedrettsvern.

I forrige uke testet 2530 personer positive for Govit-19.

På fasaden til noen deler av St. Olavs Hospital i Trondheim.  Vi ser stadig flere bygninger.

Sykehuspersonale i Quantum: 29 ansatte har blitt isolert på St. Olav Hospital.

Foto: Anders Werner stfsti / NRK

Isolert sykehuspersonell

Det ble rapportert i går at 29 ansatte ved St Olev Hospital i Trondheim hadde blitt isolert etter at en pasient ble diagnostisert med Covit-19. Nå opplever flere og flere sykehus det samme.

En ansatt i øyeavdelingen ved Hawkland University Hospital testet positivt for Covit-19, og alle 13 ansatte på avdelingen var isolert.

Ingen pasienter ble isolert eller isolert, men øyeoperasjoner ble utsatt til neste uke.

Tre personer har fått diagnosen koronar hjertesykdom på sykehusene Tramon, Blacksmith og Ringer, og 11 er nå isolert. Infeksjonsovervåking pågår, og infeksjonstilfeller vil ikke påvirke driften av noen av de tre sykehusene, sa Westray Wigan Health Foundation.

På Namsos sykehus var 11 ansatte isolert, og de kan ha hatt nær kontakt med en smittet person. Isolert personale har ingen symptomer, føler seg syk eller mistenker infeksjon. Her går funksjonen også naturlig.

Marit Quigne

Påvirker ikke operasjonen: Marit Kiwigne, kommunikasjonsdirektør for St. Ola, sier situasjonen ikke har noen betydning for sykehusets drift.

Foto: Paul Hawkbro / NRK

– For tiden har ingen av de 29 isolerte ansatte noen advarselstegn på koronar hjertesykdom. Det sier Saint Olas kommunikasjonsdirektør, Marit Quigne.

– Det viktigste er å få spor etter infeksjonen for alle, vi tror det er gjort nå. Ingen av de nye ansatte på sykehuset var isolert, bortsett fra 29 som var isolert i går kveld.

Isolerte helsearbeidere jobber i tre til fire forskjellige avdelinger, noe som betyr at aktivitetene på sykehuset går naturlig.

Stengt en barneskole

I Purdue førte oppgaven med å oppdage epidemien til at en barneskole ble stengt etter rapporter om nære kontakter.

En ansatt ved skolen testet positivt for Govt-19.

– Skolen blir stengt fremover. Kommunen oppfordrer lokalbefolkningen til å være ekstra årvåken og begrense antall nære kontakter, sier Vidar Bejorns, leder for smittevern.

Overlege for smittevern Wither Jarnes.

Krisestab: Krisestab har blitt utplassert i Purdue og Mulselv kommune, sa Vidar Bijornus, sjefssjef for infeksjonskontroll i Bard kommune.

Foto: Rune Nordcord Andreassen / NRK

Til tross for utbruddene klassifiserte ikke sjefepidemiologen kommunen som en rød sone.

– Utbruddet er fremdeles i en begrenset gruppe av Settermon. I løpet av helgen vil vi finne ut om det er en infeksjon i lokalbefolkningen og da vil det påvirke hele regionen.

Før disse tilfellene var det ingen tilfeller av smitte i Purdue siden mars.

– Dette er primært og viktig på helsesiden, men i dag er fylkeslegen i kontakt med FHI for å få hjelp fra dem. I tillegg bidrar Forsvaret med egne sykehus, der vi kan ta prøver, sier ordfører Dorlf Heidel.

20 nye infeksjoner i droner

Det siste døgnet har 20 personer i Tramon fått diagnosen koronar hjertesykdom. Halvparten har en foreløpig ukjent overføringsrute, skriver Droman kommune Nettstedene deres er lørdag.

– For ti av ofrene nå har det ennå ikke vært mulig å fastslå en sikker smittevei. Arbeidet fortsetter å kartlegge smitteveien, skriver kommunen.

Blant ofrene er fire studenter fra Dramen High School. Berørte klasser er isolert.

READ  I Norge, "Mørk dag for frihet"

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *