Crew Dragon-kapselen og astronautene brukte den til å skyte opp ISS

Fire astronauter drar fra Cape Canaveral onsdag ombord på en SpaceX-rakett Kom trygt til den internasjonale romstasjonen ISS klokken 12:30 torsdag. Dette ble påpekt rundt tjue timer etter avgangen til kvartetten NASA, den amerikanske romfartsorganisasjonen, fra torsdag til fredag.

Crew 3 crew-medlemmer er amerikanerne Thomas Marshburn (61), Raja Sari (44) og Kayla Barron (34) og tyske Matthias Maurer (51), som representerer European Space Agency (ESA).

Thomas Marshburn var den sjette personen i verden som dro ut i verdensrommet på tre forskjellige romfartøy, mens Matthias Maurer var den andre ESA-astronauten som dirigerte mannskapsdragen.

Astronautene vil bli på ISS i seks måneder. I henhold til gjeldende tidsplan skal de returnere til jorden innen utgangen av april.

Innen 48 timer etter oppskyting landet en annen mannskaps Docron-kapsel i Mexicogulfen, med fire astronauter som hadde tilbrakt tid på ISS i motsatt retning. Blant dem den franske ESA-astronauten Thomas Pesket.

Dette er fjerde gang i historien at en kommersiell rakett frakter astronauter til den internasjonale romstasjonen. Hans avgang har blitt utsatt flere ganger de siste ukene på grunn av helseproblemer og dårlig vær.

READ  «Vi så hele områder brenne»: Astronaut Thomas Pesket beskriver jordens klimaskader til Frankrikes president

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *