Cyclo-cross-racer trekker seg etter å ha blitt angrepet av en transkjønnet kvinne

Syklist Hannah Arensman har bestemt seg for å trekke seg fra sporten. I en alder av 25 kunngjorde amerikaneren i mars at han ga opp sin favorittsport, cyclo-cross. Men årsaken til denne pensjoneringen er mer overraskende: han forklarer i en uttalelse at han føler seg sint og skuffet.

Hannah Arendsma endte på 4. plass ved US Cyclo-Cross Championships i desember i fjor. To transkjønnede idrettsutøvere ble nummer 3 og 5. En situasjon hun angrer på: «Søsteren min og familien min gråt da hun så en mann avslutte foran meg etter å ha vært vitne til mange fysiske interaksjoner med ham gjennom løpet», skrev hun i en uttalelse som ble delt av Independent Council for Women’s Sports (symboler).

Og så legger han til: «Uansett hvor hardt jeg trente, ble det veldig vanskelig å trene så hardt som å tape mot en mann som hadde den urettferdige fordelen av en androgyn kropp som naturlig nok ga meg en klar fordel over meg. . . .

Før jeg til slutt konkluderer: «Jeg er dypt sint, skuffet, ignorert og ydmyket over at beslutningstakerne i kvinneidretten ikke lenger anser det som nødvendig å beskytte kvinneidretten for å sikre rettferdig konkurranse for kvinner».

I desember i fjor beholdt Clara Hansinger tittelen sin i det amerikanske sykkelcrossmesterskapet. Austin Gillips vant bronsemedaljen.

READ  Ikke hell for Red Flames: De innrømmet uavgjort i de siste sekundene i Skottland (1-1)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *