Danmark, Norge, Hellas, Storbritannia… Charles IIIs utvidede familie

Fra det 19. århundre multipliserte Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glucksburg-dynastiet kroner etter hvert som det europeiske kongelige panoramaet blomstret. Christian IX ble konge av Danmark i 1863, hans sønn Vilhelm, konge av Hellas, samme år, og hans barnebarn Charles, konge av Norge, i 1905. Denne store stamfaren og noen andre har et oldebarn av Christian IX. , Charles III, nå konge av Storbritannia, er slektning av alle suverene.

Selvfølgelig regjerer Windsors over kanalen, og siden 1917 har Charles IIIs bestefar, kong George V, bestemt at hans dynasti ikke skulle bære noe annet navn. Faktisk, siden tiltredelsen i 1901, har Edward VII, sønn av dronning Victoria, Hannoverianer og prins Albert, Saxe-Coburg-Gothas, okkupert Storbritannias trone i den patriarkalske linjen.

Dette generelle navnet på «House of Windsor», hvis det er aktuelt, skjuler et nytt dynastiskifte over kanalen, hvor, hvis vi bruker, ikke en fancy i de siste århundrene, prinsen av Schleswig-Holstein-Sanderborg – nå tronet Glucksburg. Charles III var sønn av prins Philip av Hellas og Danmark, som ble valgt som brite for å bli kalt Mountbatten, det anglikiserte navnet til hans mor, prinsesse Alice av Battenberg.

Louises bryllup…

Nyt fordelene med tilbudet

Premium fra 1€

Abonner fra 1€

  • Ubegrenset tilgang For alle varer
  • Digitalt magasin Fra klokken 08.00 på tirsdag
  • av Eksklusive fordeler : Spill, invitasjoner, kampanjer
  • abonnement uten involveringKan kanselleres når som helst

READ  2 tenåringssøstre drept av lyn i norske fjell

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *