Danmark, Norge, Island avvikler bruken av AstraZeneca-vaksine, Health News, ET Healthworld

Danmark, Norge og Island stanset torsdag midlertidig bruken av Astrogenekas Govit-19-vaksine.

Danmark kunngjorde først sin suspensjon blant vaksinerte mennesker, “etter rapporter om alvorlige tilfeller av blodpropp,” sa landets helsekommisjon i en uttalelse.

Det understreket at flyttingen var et føre-var-tiltak, og at “det ikke er fastslått at det er en sammenheng mellom vaksinen og blodproppene.”

Per 9. mars rapporterte European Pharmaceutical Institute (EMA) 22 blodpropper blant de mer enn tre millioner vaksinerte menneskene i den europeiske økonomien.

Østerrike kunngjorde mandag at de hadde sluttet å bruke Astrogenega-vaksinen etter at den 49 år gamle sykepleieren døde av “alvorlige blodproppproblemer” bare noen dager etter å ha mottatt regjeringsskuddet.

Fire europeiske land, Estland, Latvia, Litauen og Luxembourg, har stanset bruken av vaksinen fra pakken, som ble sendt til 17 europeiske land og har en million jobber.

Danmark stoppet imidlertid all sin AstraZeneca-forsyning, mens Island og Norge siterte lignende bekymringer i påfølgende kunngjøringer torsdag.

Onsdag avslørte en innledende studie at EMA ikke var årsaken til sykepleierens død på grunn av en serie astrogene vaksiner som ble brukt i Østerrike.

– ‘Super forsiktig’ –

“Dette er en veldig forsiktig tilnærming basert på noen isolerte rapporter i Europa,” sa Stephen Evans, professor i farmakologi ved London School of Hygiene and Tropical Medicine.

“Balansen mellom risiko og nytte er fortsatt til fordel for vaksinen,” sa han.

AstroGeneca, et angelsvensk selskap som utviklet vaksinen i samarbeid med University of Oxford, forsvarte sikkerheten til produktet.

“Sikkerheten til vaksinen har blitt grundig undersøkt i tertiære kliniske studier, og fagfellevurderingsdata bekrefter at vaksinen generelt tolereres godt,” sa gruppens talsmann til AFP.

READ  Seng ved sengetid: Fara sykling f / AR med innovativt integrert sekkesystem

Den anerkjente vaksineutgivelsen støttes i stor grad av AstraZeneca Jabal, som har blitt spioneringen som “trygg og effektiv”.

Den danske suspensjonen, som vil bli vurdert etter to uker, forventes å dempe landets vaksinasjonskampanje.

Danmark forventer nå å vaksinere hele den voksne befolkningen i midten av august i stedet for juli, sa helsekommisjonen.

“Vi er veldig lei oss av denne nyheten,” sa statsminister Mete Frederickson.

Frederickson, som meldte seg frivillig til å produsere flere vaksiner og inngikk en kontroversiell allianse med Østerrike og Israel for å gjøre det, støttet avgjørelsen fra de danske helsemyndighetene.

“Det er alltid risikoen forbundet med vaksiner,” sa han til journalister.

“Det går bra i Danmark, men det er noen risikoer forbundet med den astrogene vaksinen som må utforskes nærmere. Det virker for meg at dette er den rette måten å gå videre.”

Soren Prostrom, direktør for den danske helsekommisjonen, understreket at “vi har ikke stoppet bruken av Astrogenega-vaksinen, vi suspenderer bruken av den.”

“Det er omfattende dokumentasjon som viser at vaksinen er trygg og effektiv,” sa Prostrom.

“Men vi og det danske legemiddelfirmaet må få informasjon om alvorlige bivirkninger som kan oppstå i Danmark og andre europeiske land.”

Danmark sier at en person er død etter å ha mottatt vaksinen. EMA har startet en etterforskning av dødsfallet.

I de 5,8 millioner skandinaviske landene fikk omtrent 25 prosent av førstedose-mottakerne en astrogen jab.

Totalt sett fikk 3,8 prosent av personene to doser av vaksinen og 13,4 prosent fikk minst en dose.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *