«David er redd»: indre historie om hvordan Bowie møtte John Lennon David Bowie

David Bowie Og John Lennon I følge et nytt intervju med musikkprodusenten møttes Rocks «beste to stjerner først i scener som minner om en dårlig barns spilldato enn toppmøtet. Tony Viscondi.

Bowie: Snakker om å danse ute i verdensrommet, sendes på BBC Radio 4 Og Visconti, som produserte 6 musikk, Bowies 11 studioalbum 10. januar, for å markere femårsdagen for Bowies død, forteller historien om hvordan paret møttes på et hotellrom i New York. .

«Hun har det bra John LennonVisconti sier, og Bowie spør ham: «Ta situasjonen.» Han la til:

Klokka ett om morgenen banket jeg på døren, og i de neste to timene snakket ikke John Lennon og David hverandre. I stedet satt David på gulvet med en kunstpute og kull, han tegnet ting, og han ignorerte Lennon fullstendig. Så, omtrent to timer senere, han [John] Til slutt til David, «Riv dem på halvparten og gi meg noen ark. Jeg vil trekke deg. «Så David sa,» Å, det er en god idé, «og til slutt åpnet han den. Så John David begynte å lage karikaturer, David begynte å gjøre det samme som John, de fortsatte å endre dem og så begynte de å le og det brøt isen.

Visconti sier parets «beste vennskap» har blitt avgjort siden. En uke senere inviterte Bowie Lennon til å spille Across the Universe cover; Etter innspillingen ble de berømte for å jobbe sammen som koreograf, medskrevet med gitaristen Carlos Alomer.

Begge sangene endte på albumet Young Americans fra 1975 med en annen Beatles-tone på tittelsporet, «I Heard the News Today, Boy.» Berømmelse, Lennon sang også Falcetto baksang, og toppet Bowies første amerikanske hit.

76-åringen Viscondi nevner i 2007-selvbiografien Bowie, Pollen og Brooklyn Boy. Han møtte forloveden May Bang – som var sammen med Lennon da Yoko var borte fra Ono – og for første gang den kvelden skadet han henne med falske råd om kung fu. «Til slutt kom alle i rommet inn i en dårlig mørk samtale om «hva det betyr» og «det» liv, som fikk oss alle til å hate på gulvet; Vi blir ikke hjulpet av de synkende effektene av cognac og cola, ”skrev han.

Han dro klokka 10, kom tilbake klokken 16, fant Bowie våken på samme sted som han hadde forlatt, og kunngjorde at han endelig skulle legge seg.

Lennons sang Moms tidligere uutgitte Bowie-kort – adressert til hans fraværende foreldre – ble utgitt 8. januar for å markere Bowies 74-årsdag.

Sier Viscondi BBC Bowies mor, Margaret, ble intervjuet som «en veldig tilbakestående, veldig trist person. Sannsynligvis lider av kronisk depresjon.» [the cover of] Moren kan ha en reaksjon på det, en måte å uttrykke det på. ”

Visconti diskuterte også sitt siste album, Blackstar, for sitt andre selvtitulerte album med Bowie i 1969, som ble utgitt i 2016 på hans 69-årsdag, to dager før han døde av leverkreft hjemme i New York. Annonsert av Jazz, Electronic og Kendrick Lamar, regnes det nå som en av Bowies største utgivelser.

«Hans interesse var utrolig,» sier Viscondi. «Det ble ganske enkelt vår oppmerksomhet da. Han vet hva helseproblemene hans er. Det er viktig for ham å fullføre dette albumet. Men vi snakket aldri om det, og helsen hans ble aldri bedre, bortsett fra en personlig samtale jeg hadde med ham før albumet. Han handlet ikke ærlig usunt eller usunt, han var i god stand. Du kan høre fra sangen at stemmen hans alltid har vært sterk i livet hans. ”

Bowie «vil bli husket som Beethoven in் om hundre år … han er mer enn Elvis fordi Elvis aldri har skrevet en sang i sitt liv,» sa Viscondi.

«Hvis han hadde laget en formel, ville han definitivt ikke brukt den en gang til. Bowie var ikke bare låtskriver, han var oppfinner på alle nivåer. Han er en flott danser, han er skuespiller. Mer enn en rockestjerne.»

Bowie: Dancing Out Space BBC Radio 4 og 6 Music, søndag 10. januar, 20:00

READ  Celine Dion har kansellert alle konsertene sine i Las Vegas

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *