David Goffin vinner BW Open etter en sterk prestasjon i finalen

Som 32-åring hevdet Goffin sin åttende Challenger-seier, hans første siden Ethias Trophy i Mons i 2014. Han vant tidligere på Le Gosier og Orléans i 2012, Eskisehir i 2013, Scheveningen, Poznan og Tampere i 2014. Han rykker opp til 41. plass på mandag i den nye rangeringen, og er for tiden 50. i verden, og fullfører en liste med 6 ATP-titler (Kitzbühel og Metz i 2014, Shenzhen og Tokyo 2017, Montpellier 2021 og Marrakech 2022). De 125 ATP-poengene som ble vunnet denne søndagen er hans største trekk siden de 250 som ble tildelt 10. april i fjor da han vant finalen i ATP 250 i Marrakech, Marokko.

Liégeois presset umiddelbart. Da han leste svenskens serve godt, tok han åpningskampen (på det 6. pausepunktet) for å sikre en 2-0 ledelse, og gikk deretter 3-1 opp på resultattavla. Overfor en rask Yemmer, som returnerte alt fra basen sin, endret Goffin spillet så mye han kunne, og prøvde å dra motstanderen til nettet, men han svarte og utlignet til 3-3. Goffin reagerte strålende og tok tilbake ledelsen i neste kamp (4-3) og gjenopptok to kamper foran hans head-to-head (5-3). Belgiske N.1 hadde et flott servicespill og avsluttet første sett med uavgjort (6-4) etter 48 minutter.

Som han innrømmet selv, fikk David Goffin fart hele uken. Oppmuntret av å vinne det første settet slapp han ikke presset og møtte igjen fra Yamar (1-0). Skandinaven ble tvunget til å nyte spillet til sin mer langbente motstander. Han slet med å finne løsninger, tok risiko, men fikk ikke betalt etter nok en pause (3-0). Ved å bytte side gikk Yamar fra å sitte på benken til å sitte i retten. Ingen tvil om at han så en fornyelse av energien der. Med ingenting å tape tok han all risikoen og brøt tilbake til 3-1, og serverte for å følge opp. Men mot Goffin var det ikke nødvendigvis en fordel. Den tidligere verdens nr. 7 var «uspillbar» og gjenopptok distansen (4-1) før han tok seieren.

READ  Manchester United har faner på Manchester City-stjernen Nathan AK

Verdens nr. 69, Michael Ymer, som måtte konkurrere i kvalifiseringen etter å ha registrert seg for sent til å dukke opp på finalebordet, vil trøste seg med en karrierebeste plassering som nr. 60 på mandag.

Novak Djokovic reflekterer over sin Australian Open-krone: «Mitt livs største seier»

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *