«De frykter at det vil starte igjen»: I Belgia fanget marokkanske familier opp nyheter etter jordskjelv

Hind tok også opp telefonen da hun hørte om jordskjelvet. «Jeg trodde familien min fordi de bor veldig nær Marrakesh. Men jeg fikk nyhetene, alle har det bra, det er ingen skade rundt huset deres, huset deres er ikke skadet, ikke kollapset. Men de er alle sjokkerte. De er inne. Panikk fordi jordskjelvet kan ramme når som helst, De frykter at det vil skje igjen, at det vil starte igjen.

Lenger unna delte en gartner, Ismail, sin lettelse denne morgenen. «Familien min er trygg, de er på den andre siden, ikke i det berørte området.»

Han viser til antallet ofre som nettopp er oppdatert av marokkanske myndigheter. Han forklarer at i butikken hans holder han kontakt med nyhetene hele morgenen.

«Jeg har fulgt nyhetene nøye siden i går kveld, og det er veldig trist. Jeg følger nyhetene på sosiale medier og familien sender meg meldinger via WhatsApp. Familien min er også fortsatt knyttet til de involverte, selv om jeg er ikke påvirket.

«Vi har en tilknytning og sorg for det berørte marokkanske folket.»

Han uttrykker også sin overraskelse. «Det var et sjokk for på Marrakech-siden hadde jeg aldri hørt om det. Faktisk trodde jeg ikke det skjedde på den siden.» Hvis det allerede er mange bilder av materielle skader, er det forventet menneskelig belastning. «Menneskene vi bryr oss om, det er menneskene! Alt det, bygningene, de kan bygges, de går raskt, det er menneskene jeg tror.»

READ  Giuliani selger videoer på cameo for $ 199 etter at Trump -kampanjen sluttet å betale ham

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *