De norske fagforeningene og arbeidsgiverne inngår en lønnsavtale for å unngå streik

Fotograf: Kareena Johansson / Bloomberg

De norske fagforeningene og arbeidsgiverne forhandlet ved hjelp av statsmeglere om en lønnsavtale for å unngå streik.

“Etter mye etterspurte forhandlinger, med god hjelp fra statsmegler Mats W. Rowland, kunne fellesskapspartnerne finne en felles løsning i årets midlertidige løsning,” sa en norsk bedriftsforening. Rapportere. Det ble avtalt en lønnsøkning på 2,7%. VG var den første Rapportere Avtale.

Regelmessige forhandlinger mellom arbeidsgivergruppen, som inkluderer lønn til rundt 180 000 arbeidere, og Norges Fagforbund, eller LO, brøt sammen i forrige måned, noe som førte til tvangsmekling. LO sa fredag ​​at rundt 23.000 arbeidere ville streike hvis den siste runden med voldgiftssamtaler ikke kom til enighet innen midnatt lørdag. I tillegg advarte forbundene om at de 5500 bussjåførene ville bli med i stasjonen.

Norsk teknisk regnskapskomité for lønnsløsninger, som gir innspill til lønnsforhandlinger, forrige måned Det økte prognosen for inflasjon i år fra 2,6 prosent til 2,8 prosent i februar, med henvisning til stigende oljepris. Fagforeningene krevde at det ikke skulle bli noe fall i reallønn, ettersom Norges kjerneinflasjon har overgått sentralbankens mål på 2% det siste året.

READ  Koronavirus, medisin / helse | FHI frykter at forskjellige testmetoder kan gi feil bilde i juleområdet

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *