De siste fargene på europeiske reisekart blir oransje, Malta blir grønt

Valletta, hovedstaden på Malta. Kreditt: belgisk

Malta er farget grønt og flere populære feriedestinasjoner har blitt oransje i den siste oppdateringen av reisemålskartet fra European Center for Disease Prevention and Control (ECDC).

I følge den siste oppdateringen har Bulgaria, Ungarn, Monaco og Vatikanstaten alle blitt helt oransje på ECDC-kartet, noe som betyr at risikoen for infeksjon nå betraktes som “moderat” snarere enn “høy”. av de belgiske myndighetene.

Mange av de tradisjonelle sommerferielandene har også langt flere oransje soner enn forrige uke, noe som betyr at deres situasjon er blitt betydelig bedre, ifølge ECDC.

Det meste av Nord- og Sentral-Italia, inkludert Roma, Milano og Venezia, er nå oransje, i likhet med øyene Sicilia og Sardinia.

Valencia er et av de nye oransje områdene i Spania, og Frankrike og Hellas har også noen nye oransje regioner, som Bordeaux i den franske regionen Aquitaine og den greske øya Korfu.

Relaterte nyheter:

I Spania har imidlertid Murcia-regionen, som ble oransje de siste ukene, igjen blitt et rødt turistmål.

Flere områder i Østerrike, Sveits, Tsjekkia, Finland, Norge og Polen har også blitt oransje.

Land som allerede har gått fra rødt til oransje i tidligere oppdateringer, som Irland, Portugal, Romania og San Marino, forblir oransje.

Videre, mens hele Malta nå har blitt grønt, noe som betyr at infeksjonsfaren blir ansett som “lav”, er de tidligere grønne områdene i Nord- og Øst-Finland, Nord-Norge og den norske regionen Trondelag nå farget.

Hvorvidt reisende som kommer inn i Belgia etter minst 48 timer i en oransje sone, må karantene og testes, beregnes ut fra deres svar i Passasjerplasseringsskjema (PLF), som vil gi dem de nødvendige instruksjonene i henhold til resultatet.

READ  Iowa informa 540 nuevos casos de COVID-19, sin muertes adicionales el lunes

For land utenfor EU og Schengen-sonen endres ingenting. Alle tredjeland forblir røde soner, unntatt Australia, New Zealand, Rwanda, Singapore og Sør-Korea, som er grønne, og Thailand, som er oransje.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *