De sunneste og lengstlevende menneskene finnes i Japan, Hawaii og Norge; her er hemmelighetene dine

I 2019 tok jeg en pause fra mitt travle liv i New York på jakt etter lykkehemmeligheter rundt om i verden.

Jeg reiste til seks forskjellige steder, inkludert Norge, Hawaii og Japan. Jeg visste at helse, lykke og lang levetid ikke er noe du virkelig kan kjøpe, så jeg intervjuet over 100 lokalbefolkningen og eksperter om deres mening.

jeg fant? Ekte velvære går mye dypere enn grønn juice eller dyre kosttilskudd når det ses gjennom et globalt objektiv. Det handler mer om å pleie sjelen din med de tidløse kurene som alltid har vært viktigst, som lokalsamfunnet, frisk luft og endring i perspektiv.

Her er tre fascinerende helse- og lykkehemmeligheter fra noen av de eldste menneskene i verden:

1. De tilbringer så mye tid utendørs som mulig

I Norge blir folk guidet av en avslappet tilnærming til friluftsliv kjent som friluftsliv, som oversettes til “livets utendørs”.

Foto: Annie Daly

For å oppnå de helbredende effektene av Friluftsliv, du trenger ikke å gå på en episk campingtur eller fottur. Å gå for å kjøpe mat i stedet for å kjøre er Friluftsliv. Å ha piknik i parken i stedet for å spise innendørs er Friluftsliv. Å løpe i parken i stedet for å gå på treningsstudio er Friluftsliv. Lær i utendørs barnehager i stedet for i et lukket klasserom (ja dette er en ting i norge) Det er Friluftsliv.

Mange lokalbefolkningen lar til og med babyene sine ligge ute i barnevogner for å sove, slik at de kan venne seg til utendørs livsstil fra ung alder!

2. De lager kompliserte retter eller drinker.

Amerikanerne liker rask og enkel mat. Hvem har tid til å gjøre noe med så mange trinn?

Men en måte å styrke fokuset og øve på å være tilstede er å glemme deg selv ved tidvis å delta i intrikat aktivitet, ikke så mye for resultatet, men for prosessen.

I Japan, hvor gjennomsnittlig levetid på 85 årTeammestere gjør dette med teseremonier, et koreografisk ritual for te- og servering. Under prosessen er fokuset deres så dypt at de ikke tenker på noe annet.

Det handler om å omfavne det buddhistiske tidsbegrepet, forklarer Shigenori Nagatomo, professor i filosofi ved Temple University.

Kaiseki er en tradisjonell japansk fleretters middag.

Foto: Annie Daly

“Mange dagdrømmer og tenker at det er noe bedre andre steder enn der de er,” sier han. “Men det er en ypperste virkelighet som utspiller seg foran øynene dine, hele tiden, så du vil fullt ut engasjere deg i det.”

Det er fornuftig: hvis alt er ubestandig og tiden er flyktig, burde vi ikke alle jage øyeblikk som er så fantastiske, så unike at de får oss til å glemme oss selv og komme ut av våre egne hoder?

3. De lærer historiene sine

En vakker strand på Hawaii

Foto: Annie Daly

Så spør foreldrene dine, besteforeldre eller eldre naboer om deres liv før du ble født. Hva er noen tradisjoner eller tips som du mener bør videreføres til fremtidige generasjoner?

Det handler ikke om å forstå din forfedres tekniske avstamning gjennom genetisk testing, det handler om å kjenne din historie ved å ta deg tid til å få kontakt med de eldste som var med på å forme din vei. Prosessen med å lytte og videreformidle historier gir mening til våre liv.

Annie Daly er en journalist og forfatter i New York “Trivsel på destinasjonen: globale hemmeligheter for å leve bedre uansett hvor du er”. Han har skrevet for forskjellige publikasjoner, inkludert SELF, AFAR, Conde Nast Traveler, Travel + Leisure og Cosmopolitan. Følg henne på twitter @anniemdaly.

Ikke gå glipp:

READ  Sinne når bildet viser en nesten tom redningsflytur som forlater Kabul

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *