De vokser elektroder i kroppsvev

Svenske forskere var i stand til å lage elektroder i levende vev i hjernen, hjertet og halefinnen til sebrafisk. Denne eksepsjonelle oppdagelsen åpner veien for å integrere biokompatible elektroniske kretser i kroppen for å forstå og behandle spesielt nevrologiske sykdommer.

Som vi vet kan elektroder implantert i hjernen allerede redusere noen symptomersymptomer Nevrologi, og de åpner for lovende behandlinger for Parkinsons sykdom eller Alzheimers sykdomAlzheimers sykdom. Den eneste hindringen: forbindelsen mellom den elektroniske kretsen og det biologiske vevet. Konvensjonell bioelektronikk er avhengig av en statisk og stabil design, noe som kompliserer integrasjonen i biologiske signalsystemer. Det er klart at elektronikk og levende vev ikke er kompatible!

For å overvinne denne inkompatibiliteten, Forskere fra universitetene i Linköping, Lund og Gøteborg har utviklet en metode for å dynamisk skape fleksible ledende materialer uten substratsubstrat I biologisk sammenheng. Takket være denne metoden er det mulig å lage myke, substrat og elektronisk ledende materialer i levende vev. For dette satte de en injeksjon å fryseå fryse komponertEnzymerEnzymer brukt» MolekylerMolekyler Montering” for å vokse ElektroderElektroder I biologiske vev, når det gjelder sebrafisk og medisinske igler, men også i matprøver (storfekjøtt, svinekjøtt, kylling og TofuTofu)

En cocktail som stimulerer den elektriske prosessen

Mer spesifikt inneholder denne gelen en oksidaseoksidase å lage HydrogenperoksidHydrogenperoksid på plassKatalysatoren er en peroksidase PolymerisasjonPolymerisasjon Oksiderende, a MonomerMonomer En vannløselig forbindelse er en polyelektrolytt som inneholder motioner KrysskoblingKrysskobling Covalent og A flateflate For stabilisering. Med denne cocktailen var forfatterne i stand til å indusere polymerisering og påfølgende gelering i forskjellige vevsmiljøer.

Lovende, til og med revolusjonerende, resultatene deres kan føre til utvikling av fullt integrerte elektroniske kretser i levende organismer. » Kontakt med stoffer i kroppen endrer strukturen til gelen og gjør den elektrisk ledende, noe som ikke var tilfelle før injeksjonen. Avhengig av stoffet kan vi også justere sammensetningen av gelen for å stimulere den elektriske prosessen, Xenophon Strakosas forklarerForsker ved LOE og Lunds universitet.

READ  Den nye Apple Arcade kommer i september

Kjemiske produkter InteriørInteriør Tilstrekkelig for utvikling av elektroder produsert av kroppen, i motsetning til andre tester av samme type, er det ikke nødvendig å gjøre endringer. GenetikkGenetikk Bruk eksterne signaler som eller lysetlyset ellerEnergiEnergi Elektrisk. De samme forskerne har bevist at denne metoden kan oppnå målet BetydningBetydning Elektronkonduktans i spesifikke biologiske understrukturer, og danner dermed grensesnitt stimulusstimulus passende nerve.

Ingen bivirkninger

For eksperimentet deres lyktes forskerne med å lage elektroder hjernenhjernen, hjertet og halefinnen til sebrafisk, så vel som rundt nervevevet til medisinske igler. Det vil si at fullt integrerte elektroniske kretser kan bygges innenfor biologiske organismer.

Enda bedre, dannelsen av elektroder inne i vevet hadde ingen effekt på dyrene, og heller ikke den injiserte gelen. » Ved å gjøre smarte endringer KjemiKjemiVi var i stand til å lage elektroder som ble akseptert av hjernevev ImmunforsvarImmunforsvar. Sebrafisk er en utmerket modell for å studere organiske elektroder i hjernen. avslutter professor Roger Olsson ved Lund University Medical School.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *