Dele kostnadene for Netflix med fremmede: 3 fallgruver av nettsteder som spesialiserer seg på samabonnement

«Tilordne gratis plasser til abonnementene dine,» skryter diivii-nettstedet. «Få inntil 80 % av den månedlige kostnaden for abonnementet ditt. »

Er disse nettstedene og bør vi være på vakt mot dem? er betryggende ? Vi testet disse to tjenestene for deg som blir betalt ved å belaste gebyrer og provisjoner til venstre og høyre.

Del Netflix, men ikke bare

Samabonnementssider og apper som Spliiit og divii er basert på en enkel observasjon: Vi tar abonnementer på nett og vi bruker dem ikke til sitt fulle potensial.

Konkret eksempel: Netflix Premium (€17,99) tillater avspilling Samtidig Videoer på fire enheter. Hvis du har tre personer hjemme, er det fortsatt ett ledig «sete» å dra nytte av, som samabonnementseksperter tilbyr deg å leie ut til en fremmed.

På disse sidene går listen over «subs» tilgjengelig for deling utover Netflix. Vi ser:

  • Video on Demand (Disney+, YouTube Premium, Apple TV+…)
  • Musikk på forespørsel (Spotify, Deezer, Apple Music…)
  • Online spill (Nintendo Switch Online, Xbox Game Pass, PlayStation Plus, etc.)
  • Dagsaviser og magasiner (Le Monde, Télérama, L’Equipe, etc.)
En rekke familieabonnementer kan deles på nettet, fra video on demand til programvarepakker. ©Skjermbilde

Via Spliiit kan den gjenopprettes €13,50 per måned for en Netflix Premium-konto (3 x €4,50 hvis du tildeler tre av fire skjermer).

Den første risikoen: å betro sensitiv informasjon

Spliiit og divii må administrere en sikker arkitektur på tilkoblingstidspunktet mellom leverandøren (en del av abonnementet hans) og lytteren (for å dra nytte av slutten av abonnementet). Dette forholdet er ikke trivielt.

Selv med alle trinnene som er tatt, spesielt for overføringer som kan betales direkte til bankkontoen din, er det én viktig ting: deling Identifikatorer forbindelse

READ  Google Pixel 6a har den laveste prisen under Amazon Black Friday!

Med andre ord, hvis du betaler for tilgang til Netflix-kontoen din via Spliiit eller divii, vil affiliaten motta brukernavnet og passordet ditt med ditt samtykke. Det er farlig. Eksempel: En medabonnent kan endre dette passordet uten å konsultere deg.

diivii er godt klar over risikoen, siden nettstedet «(…) råder deg til å bruke et unikt passord for abonnementet ditt, som er forskjellig fra e-postkontoen din. »

Den andre risikoen: overholdelse av vilkårene for bruk

Denne andre risikoen er også relatert oppførsel av medabonnent. Hva om den ikke respekterer vilkårene for bruk? Eksempel: Han overlater påloggingsinformasjonen sin til sin beste venn, og i stedet for én kobler to personer seg til Netflix samtidig.

Ved separasjon opprettes garantiene kun i charteret til medabonnentene. «Du respekterer eierens abonnement», står det i dokumentet. «Når du blir med i en andel som en tilknyttet abonnent, kan du opprette profilen din og bruke tjenesten, men kan ikke endre de andre elementene i abonnementet på noen måte. Stedet ditt er navngitt. Bare du kan bruke den tildelte plassen i Spliiit. Deling av påloggingsinformasjon er strengt forbudt. »

Tredje risiko: økning i gebyrer og provisjoner

For tilknyttede abonnementssider er hele finansieringsmekanismen basert på innkreving av tilknyttede gebyrer, transaksjonsgebyrer, provisjoner osv.

Vær forsiktig, disse kostnadene kan øke over tid, noe som reduserer beløpet du får når du deler abonnementet ditt. Det er i denne forstand divii endret sin prispolitikk 4. november 2022.

Priser for medabonnent

I TV betaler abonnementseieren:

  • 25 % tilknyttet gebyr trukket fra første betaling mottatt fra medabonnent i din favør
  • Et servicegebyr på 5 % vil bli trukket fra hver betaling mottatt fra den 2. i måneden og utover
READ  Pokemon. Benjamin overvåker rivalenes inntog i den internasjonale mesterskapsscenen

I Spliiit betaler eieren av affiliate-abonnementet «tilknytningsgebyrer» som «gjelder kun for den første måneden for hver nye tilknyttede abonnent. Disse gebyrene er 25 % av transaksjonsbeløpet, som er €1. »

Kontodeling ble raskt belastet: ikke noe problem

Å dele kontoen din med utenforstående er en praksis som begrenser eller begrenser mange nettjenester å tjene penger. Netflix vil ta et skritt fremover i 2023 og begynne å motta noen få euro fra de som drar nytte av denne delingen.

Forbindelsen er ikke ubetydelig for Anthony Semali, en av grunnleggerne av diivii. , «bør ikke endres for mye, for selv med disse ekstra 3 euro er det fortsatt billigere å tegne et samabonnement. »

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *