Delhaize: Justice bekrefter forbudet mot sit-ins, «et nytt slag for formennene», fordømmer det nasjonale valgrådet

Denne onsdagen ga den nederlandsktalende førsteinstansretten i Brussel Delhaize-ledelsen medhold i striden mellom den og fagforeningene i flere av konsernets butikker. Så den kan løfte tappene foran noen supermarkeder.

Fagforeningene hadde nemlig anket dekretet av 31. mars om forbud mot streikeaksjoner foran butikker og varehus til Løveskiltet, mellom kl. Mellom 1. april og 28. april 2023. De fordømte angrepet på retten til å streike i møte med å sende fogder og politi foran stengte butikker.

JegFagforeningene har allerede varslet at de vil anke vedtaket. «Arbeiderne i Delhaize får et nytt slag i hodet. Denne gangen er det belgisk rettferdighet som får dem til å mislykkes. På hvis side står myndighetene i landet vårt?»beklager gjennom en pressemelding Myriam Dajam, CNE National Secretary.

«Det er uheldig at Belgia i 2023 fortsatt tillater selskaper å spre fredelige sit-ins gjennom urettferdige prosedyrer. Disse tiltakene fører til skremmende inngripen fra rettsvesenet og politiet, og dermed frarøver arbeiderne den eneste spaken.»Hun fortsetter.

READ  Planer for samtaler for å få slutt på Venezuelas politiske fastlåste ansiktshake | Nicolas Maduro News

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *