Demokrater fra Hong Kong funnet skyldig i fredelige protester i 2019 | Hong Kong

Syv av Hongkongs mest senior og fremtredende demokratifigurer, inkludert advokat og tidligere lovgiver Martin Lee og mediamagneten Jimmy Loy, er siktet for involvering i et uautorisert protestmøte.

Etter en fire ukers rettssak ble de tiltalte siktet for å ha organisert og deltatt i et møte torsdag, sammen med to andre som tidligere hadde erkjent straffskyld. De kan få opptil ti år i fengsel, men straffen vil være mindre enn det.

Tiltalte inkluderer en 82-åring Lee, Ansett som far til demokrati i Hong Kong, Loy – Tidligere lovgivere Margaret Ng og Sid Ho Cha-lan, advokat Albert Ho Chun-yan, senioraktivister Lee Seok-yan og “Long Hair” Leung Kwok-ble hengt for nasjonale sikkerhetsforbrytelser. Tidligere lovgivere Au-Nok-Him og Leung Yi-chung har tidligere erkjent straffskyld.

Dommen avgjøres på et senere tidspunkt. Maksimum straff for hvert lovbrudd er fem år.

Før dommen viste en liten gruppe støttespillere bannere utenfor West Kowloon domstolsbygning med teksten “Motstander av politisk trakassering.” Noen ropte “Fem krav, intet mindre”, et skrik fra opposisjonsbevegelsen som inkluderer krav om allmenn stemmerett – nå umulig Nylige endringer i Beijings valgsystem – og en generell unnskyldning til de tusenvis av demonstranter som ble arrestert.

Rett før han kom til retten, fortalte 64 år gamle Lee Siuk-yan media at det var en “vanskelig situasjon i Hong Kong” og stemplet saken mot dem som politisk gjengjeldelse. Før du går inn i retten.

“Vi vil fortsette kampen,” sa han.

Dommen er relatert til et møte 18. august 2019 anslått til 1,7 millioner mennesker Marsjerte Stille, men mot politiets pålegg. Arrangørene, Civil Human Rights Front, ga tillatelse til å holde et møte i Victoria Park, men ikke en marsj, som begynte da folkemengdene begynte å strømme ut i gatene og tok hovedveiene noen kilometer til myndighetskontorene. I motsetning til mange av kampene som fant sted i 2019, var det stille. Tiltalte i en gruppe ble arrestert i april 2020 15 personer Ble beskyldt for å organisere rallyet og De to andre protesterer, Tegner internasjonal fordømmelse, Inkludert en advarsel FN. Undertrykkelse av pro-demokratifigurer og endringer i Hongkongs semi-demokrati har ført til ytterligere beskyldninger og sanksjoner fra det internasjonale samfunnet.

Påtalemyndigheten hevdet at arrangørene av 18. august hadde “bevisst brutt loven” og at de ikke hadde ledet en marsj og i stedet implementerte en “spredningsplan” fordi politiet bevisst ikke var en ifølge torsdagens dom.

Distriktsdommer Amanda Woodcock fant at marsjen var “ikke et spredningsprogram født av nød, men en uautorisert offentlig prosesjon”, og siterte blant annet at deltakernes offentlige instruksjoner før arrangementet om at Leung skulle “være på vannet” – en fleksibel taktisk protestbevegelse vedtatt.

“Det er mer som å rope enn å bryte forklaringen og bekymringen for sikkerhet bak en spredningsplan,” sa Woodcock.

Han sa at han så politiets bevis som troverdig, men at “i alle fall” deres handlinger, handlinger, feil eller pliktforsømmelse ikke gjaldt spørsmålet om de tiltalte organiserte et uautorisert møte.

Lee Hsien Loong står overfor tre andre rettssaker i år på separate, men liknende anklager for organisering av uautoriserte møter, inkludert en bevissthet i 2020 om massakren på Den Himmelske Freds Plass. “Jeg tror det er uunngåelig å gå i fengsel,” sa han. Han fortalte Guardian i februar.

Tiltalte forsøkte å utfordre grunnloven til politiets handlingslov i forhold til kriminalisering av uautoriserte samlinger, som var “et passende tiltak som begrenser retten til forsamlings- og prosesjonsfrihet.”

De anførte at maksimalt fem års fengsel for hver forbrytelse var for hard til å stå i et forhold og ville føre til en rystelse over gratis forsamlingsrettigheter. Woodcock så imidlertid at han var bundet til forløperen og hadde ingen grunn til å utfordre. Han sa rettssaken var ulik fordi demonstrasjonen var fredelig og “gir ikke tenner til loven, den gjør narr av den”.

READ  Frankrike, Spania og Hellas er på den gule listen for Storbritannia

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *