Den afghanske presidenten Ashraf Ghani har flyktet fra hovedstaden Kabul da Taliban kom inn i Tadsjikistan.

Den afghanske lederen Ashraf Ghani skal ha flyktet fra landet til Tadsjikistan etter at Taliban -militantene kom inn i Kabul og forsøkte å overgi seg til regjeringen.

Senior tjenestemenn bekreftet avreise søndag da Taliban fikk stor suksess i hovedstaden og områdene rundt.

Forespurt om å kommentere, sa presidentens kontor “av sikkerhetshensyn kan ingenting sies om Ashraf Ghanis bevegelse.”

Hamdullah Mohib, Afghanistans nasjonale sikkerhetsrådgiver, og en andre nær alliert, Ghani, var med ham da han dro.

Bekreftelsen kom fra to kilder – en tjenestemann på kontoret til den tidligere afghanske presidenten Hamid Karzai og en annen assistent til det afghanske sikkerhetsrådet – som snakket med Associated Press.

En taliban -talsmann sa at de undersøkte Khanis oppholdssted.

Hans avgang-Taliban fanget nesten hele Afghanistan i helgen, sjokkerte vestlige militæranalytikere og spådde veldig langsom fremgang-markerer slutten på et 20-års eksperiment som tar sikte på å gjøre Afghanistan om.

Søndag kom opprørerne inn i forstaden til Kabul, men ble tilsynelatende utenfor sentrum. Det ble sagt at gatene stort sett var stille, men sporadiske skytinger fant sted.

Gruppen forventer å ta makten i løpet av få dager. Taliban-talsmann Jabihullah Mujahid sa at de ventet i forstedene til Kabul og var i samtaler med en pro-vestlig regjering for fredelig overgivelse.

– Taliban -krigere må være i beredskap ved alle innganger til Kabul til en fredelig og tilfredsstillende maktoverføring er avtalt, sa han.

Gani, 72, som studerte ved Columbia University, bodde i utlandet i mange år før han kom tilbake til hjemlandet etter at Taliban falt i 2001..

Han ble først valgt i 2014 og gjenvalgt for andre gang fem år senere.

READ  Demokrater legger ut på reklameturné for å overbevise USA om Govt-redningsplan - live | Amerikanske nyheter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *