Den amerikanske elgen som ble løslatt fra dekket, satt til slutt fast i nakken i to år

En elg som levde i to år med et tungt dekk rundt halsen, har endelig blitt løst fra byrden av skogvoktere, sa miljøvernmyndigheter i Colorado mandag.

Den imponerende fire og et halvt år gamle hannen, anslått til å veie omtrent 300 kg, ble funnet lørdag kveld i sørvestlige Denver, en by i det vestlige USA.

Etter å ha sovnet, hadde han ikke annet valg enn å kutte av de lange hornene, som fornyes hvert år for å trekke ut dekket.

“Vi ønsket å kutte dekket og la det stå på hornene”, Spesielt nyttig i avledningsfasen, “Men situasjonen endret seg raskt, og vi måtte fjerne dekket på noen måte”, Scott Murdoch, en av agentene som er involvert i operasjonen, sa i en uttalelse.

Rangers kunne ikke “Stålskåret i dekk “ Manøvren er veldig jevn, la han til.

Mellom dekket og mer enn 4 kg rusk og horn som hadde samlet seg der, estimerte myndighetene at elgen hadde mistet nesten 16 kg den kvelden.

“Håret hans er litt skjevt”, Og han “En mindre skade “, Men halsen var overraskende i god stand, sa Scott Murdoch.

Intervensjonen avsluttet en toårig saga. Elgen og dekket ble først sett i juli 2019. Gjennom årene ble dyret oppdaget flere ganger, fortsatt vektet på grunn av belastningen.

Mellom mai og juni 2021 prøvde Rangers å nærme seg ham fire ganger, men lyktes ikke.

Området som var vilt, hann “Vanskelig å finne, vanskelig å få tilgang til”.

Dekket kan sitte fast i nakken til Elk “Da han var veldig ung” Hvor “Om vinteren, når den mister hornene”, Salong Scott Murdoch.

READ  Verdenskrig 3 Nyheter: Spenninger i Sør-Kinahavet som amerikansk luftfartsselskap sendt mot Beijing | Verden | Nyheter
Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *