Den bortviste presten demonstrerer omfattende datasporing gjennom Grindr -applikasjonen

Når en religiøs publikasjon brukte smarttelefonbruksdata for å vurdere seksuell orientering til en høytstående romersk-katolsk tjenestemann, avslørte det et problem som ikke er diskutert om kirkens lære og prestelig sølibat.

Med noen amerikanske restriksjoner på hva som kan gjøres med den enorme mengden data som selskaper samler inn fra websidebesøk, prosessorer og posisjonssporing på telefoner, kan politikere, kjendiser og alle andre som er målet, slutte å spionere på samme måte. Personens interesse – eller ondskap.

Med henvisning til anklager om “misbruk”, kunngjorde den amerikanske konferansen for katolske biskoper tirsdag at den trekker seg fra toppsjefen, Mansinger Jeffrey Burr.

Pillar sa at den mottok “kommersielt tilgjengelige” stedsdata fra leverandøren som ikke kalte den “kontakt” med Burrells telefon for å avgjøre om den hadde besøkt Gary -barer og private boliger.

“Saker som dette er på vei oppover,” sa Alvaro Fedoya, direktør for Center for Privacy and Technology ved Georgetown Law School.

Personvernaktivister har lenge agitert for lover for å forhindre slike overgrep, selv om de i USA bare eksisterer i noen få stater og deretter i forskjellige former. Berilia -avfyringen bør ta risikoen for denne situasjonen hjem og til slutt få Kongressen og Federal Trade Commission til å handle.

Personvernhensyn tolkes ofte i forkortede termer. Kan du leve fredelig uten frykt etter et voldelig forhold?

Som kongressmedarbeider i 2012 jobbet Pedoya med loven, som ville forby søknader som lar overgripere i hemmelighet spore oppholdet til ofre gjennom smarttelefondata. Men det ble aldri oppnådd.

“Ingen kan si at dette er en overraskelse,” sa Fedoya. “Ingen kan si at de ikke ble advart.”

READ  Sammenhengen mellom for tidlig fødsel, bruk av psykotrope stoffer i ungdomsårene og ungdomsårene

Personvernadvokater kan bruke stedet og personopplysningene som er samlet inn og solgt av annonsører i mange år for å identifisere enkeltpersoner, som må være sikre og ikke overvåkes av lover som krever eksplisitt godkjenning. De sier at både juridisk og teknisk beskyttelse er avgjørende for at smarttelefonbrukere kan trekke seg tilbake.

Burrell anklaget søylen for “seriell seksuell forseelse” – homoseksuell aktivitet anses som syndig under katolsk lære, og det forventes at prester forblir sølibat. Nettstedet til den elektroniske publikasjonen beskriver fokuset i det undersøkende tidsskriftet som “å hjelpe Kirken bedre å tjene sjelens frelse med sin hellige misjon”.

Redaktørene reagerte ikke på forespørsler om kommentar torsdag om hvordan de mottok dataene. Rapporten sier at dataene samler inn og selger applikasjonssignaldata fra en av datameglerne, og at publikasjonen har inngått et uavhengig datakonsulentselskap for å autorisere dem.

John Davison, seniorkonsulent ved Electronic Privacy Information Center, sa at det er meglere som tar tusenvis av dollar i måneden for gigantiske lokaliseringsdata, hvorav noen markedsføres ikke bare til annonsører, men også til grunneiere, garantister og dusørjegere. Han sa at alle som ser en bestemt persons data som “reverse engineer” fra det store settet kan få det fra flere kunder i datakjeden.

“Å få posisjonsdata fra mobiltelefoner er overraskende og forvirrende billig,” sa Davison. “Et fast parti er nok til å gjøre det.”

Amerikansk Cer. Ron Wheaton, Oregon -demokraten, sa at hendelsen bekrefter uærligheten til en virksomhet som feilaktig hevder å beskytte telefonbrukernes personvern.

“Eksperter har advart i årevis om at data samlet inn av reklamebyråer fra amerikanernes telefoner kan brukes til å spore dem og avsløre personlige detaljer om deres liv. Dessverre har de rett,” sa han i en uttalelse. Lovet. Som denne forferdelige episoden viser, er påstandene falske – individer kan identifiseres og identifiseres. “

READ  Ved kanten av Grønlands isark kan havnivået stige så høyt som 23 fot

Whiten og andre lovgivere i fjor ba FTC om å undersøke bransjen. Den “må fremme og beskytte amerikanerne mot disse vanvittige brudd på personvernet, og kongressen må vedta omfattende føderal personvernlovgivning,” la han til.

Norges personvernvakt for personvern sa tidligere i år at Grinder delte personlige brukerdata med flere tredjeparter uten hjemmel og at det ville bli bøtelagt med 11,7 millioner dollar (100 millioner norske kroner), tilsvarende 10% av Californias globale inntekter. .

Dette inkluderer data som er lekket ut til reklameteknologiselskaper for målrettet annonsering, GPS -posisjon, brukerprofilinformasjon og det enkle faktum at enkelte personer bruker kvernen, noe som kan indikere deres seksuelle legning.

Datatilsynet har advart om å dele slik informasjon kan sette noen i fare. Grindr hevdet at måten brukerne fikk bruke informasjonen på, krenket EU -kravene “for riktig samtykke”. Brukerne fikk ikke muligheten til å unngå å dele data med tredjeparter, og ble tvunget til å godta Grinders personvernerklæring fullt ut, som sa at brukerne ikke var riktig informert om datadeling.

Annonsepartnere som delte Grinder -data med Twitter, AT & Ts Xandr -tjeneste og andre annonseteknologiselskaper OpenX, AdColony og Smaato, sa den norske vakthunden. Undersøkelsen fant lignende datalekkasjeproblemer i andre populære datingprosessorer som OkCupid og Tinder etter en klage fra en norsk forbrukergruppe.

I en uttalelse kalte Grinder The Pillar’s report “uetisk, homoseksuell heksejakt” og sa at den “ikke stolte på” kilden til dataene som ble brukt. Selskapet sa at det hadde retningslinjer og systemer på plass for å beskytte personopplysninger, men sa ikke når de ble implementert. Pillar sa at den har mottatt bruksdata om områder som dekkes av Burr i 2018, 2019 og 2020.

READ  Europas store hemmelighet er de små hattestjernene

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *